Om Førstehjælp

Hjerte-lunge-redning

Med førstehjælp vil vi styrke menneskers evne og parathed til at passe på sig selv og hinanden.

Førstehjælp er en kerneaktivitet i Røde Kors. Det betyder, at Førstehjælp skal tilbydes i alle afdelinger i hele landet. Derfor er det vigtigt, at vi samarbejder om at udbyde aktiviteten. Ikke alle afdelinger skal nødvendigvis have aktiviteten, men skal udbyde den i samarbejde med andre afdelinger. 

Sammen er det Røde Kors’ mål, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp. Alle der ønsker det, skal kunne tage et førstehjælpskursus, tæt på hvor de bor, hos Røde Kors.

Baggrund

Førstehjælp er det fundament, Røde Kors bygger på. Vi blev stiftet i 1863 fordi verden havde et behov for en organisation, der kunne yde førstehjælp til sårede soldater, som ingen andre hjalp. Siden da har Røde Kors ydet den første hjælp til syge og sårede - lige fra slaget i Dybbøl, over Koreakrigen til nutidens moderne konflikter. Denne erfaring bruger vi til at lave de bedste førstehjælpskurser for vores kunder.

Røde Kors har over 150 års erfaring med at yde førstehjælp og med den erfaring i ryggen sætter vi løbende nye standarder for førstehjælpsteknik og kurser. Vi bygger vores kurser på forskning og international viden fra 188 Røde Kors selskaber over hele verden og vi klæder vores instruktører på til at give undervisning, vi ved virker. 

Fra menneske til menneske. Røde Kors. Sammen gør vi en verden til forskel

 

Indsend børneattest