Om Genbrug

Røde Kors har mere end 237 genbrugsbutikker og flere end 9.000 frivillige, der indsamler, sorterer og sælger tøj, møbler og boligartikler. I 2017 havde vi et overskud på 66 mio. kr. Pengene går til sårbare mennesker herhjemme og ude i verden. 

Hvert år donerer befolkningen mere end 7.000 ton tøj i butikkerne og i ca. 1.500 indsamlingscontainere rundt om i landet.

Røde Kors-butikkerne drives efter et koncept. Ved at have samme professionelle og ensartede udtryk på facaden, indretning, kvalitet på varerne, prisniveau og service opnår vi, at hver enkelt butik drives optimalt og dermed skaber størst indtjening til hjælpearbejdet.

Understøttelse af butikkerne

Genbrugscentrene, der ligger i Horsens og Køge, servicerer butikkerne med butikstøj og afhenter det overskudstøj, der ikke sælges i butikkerne. En lille del af tøjet går til nødhjælp, og det resterende tøj sælges til internationale opkøbere, der sælger det videre til genanvendelse rundt om i verden.

Landskontoret servicerer Røde Kors-butikkerne med alle spørgsmål bl.a. hvis der er brug for hjælp til flytning, etablering af nye butikker, udvikling/fornyelse, lån i national fond, konflikthåndtering, organisering og meget mere.

Ring gerne på 3525 9200 og spørg efter genbrug. Genbrugscentret kan kontaktes på 3525 9280.