Teamsmøde om kommunekredssamarbejde gav ny inspiration

Den 20. juni mødtes ca. 50 formænd og kommunekredsformænd til videndeling på teams om kommunekredssamarbejde.

Foto: Miriam Nielsen
ASTRID VIND LØNTOFT - D. 29 JUNI 2022

Flere formænd gav på formandskonferencerne udtryk for et ønske om større fokus på kommunekredssamarbejdet og hvordan det kan styrkes og derfor kom dette møde i stand. Der er i alt 56 kommunekredse og ca. 35 enkeltstående afdelinger i Røde Kors.

På mødet delte kommunekredsformænd fra Holstebro og Haarby ud af deres erfaringer og derudover var der en fælles drøftelse af, hvordan det gode kommunekredssamarbejde kan organiseres og hvordan vi kan sikre en god ramme for og styrkelse af samarbejdet.

Der var enighed om, at der er brug for erfaringsudveksling om kommunekredssamarbejdet og at der er mange fordele ved at samarbejde i kommunekredsen. Krigen i Ukraine viste os fx vigtigheden af at samarbejde på tværs af afdelingerne lokalt – og samarbejdsmulighederne er mange fx i forhold til familieaktiviteter, § 18 midler eller landsindsamling.

Vi har opsummeret alle de gode ideer fra mødet her: Opsamling af videndeling

Del meget gerne dine spørgsmål og gode ideer til styrket kommunekredssamarbejde med konsulent i national afdeling Astrid Løntoft på asvlo@rodekors.dk eller skriv dem nedenfor.