Sus besøger Inger og nu vil Bobby bowle

Da 82-årige Inger faldt om med en hjerneblødning, blev hendes kæreste Bobby nervøs for at forlade hjemmet for lang tid ad gangen. Heldigvis havde de besøgsvennen Sus fra Røde Kors Herlev, som kunne komme i hjemmet og være sammen med Inger.  

Bobby, Sus og Inger nyder hinandens selskab og betegner sig i dag som tætte venner. Næste billede er kontaktannoncen Inger fik bragt for cirka 30 år siden.
- D. 17 AUGUST 2021

Overskriften til denne historie kunne lyde som en god gedigen børnefortælling fra 80’erne. Det er det ikke, men historien er både god og rørende. Sus er frivillig besøgsven i Røde Kors Herlev og har det seneste halvandet års tid været besøgsven for Inger.

Inger er som Sus bosat i Herlev, hvor hun bor sammen med sin kæreste Bobby. Bobby og Inger fandt sammen, da Inger i en meget tidlig alder blev enke. Inger havde dog ikke sådan givet op på kærligheden, men hvor finder man bare lige sådan en ny mand. Vi er nemlig 30 år tilbage i tiden. Længe før internet og mere eller mindre suspekte dating-apps. Inger valgte at indrykke en kontaktannonce:

”Hvorfor gå foråret i møde alene, når du og jeg kan nyde det sammen. Er du en ærlig mand i passende alder 53-60 år og har du lyst til at lære en sød pige at kende, så skriv til mig. Jeg er 53 år, ikke-ryger og naturelsker,” stod der.

Bobby faldt over Ingers annonce. Han tog kontakt, og siden har de to været tæt på uadskillelige og 30 år efter fornemmer man tydeligt, hvor stor betydning de to har haft for hinandens liv. Ægte kærlighed ruster ikke og kærligheden her er stor. Men Inger og Bobby er ikke helt unge længere, henholdsvis 83 og 82, og da Inger fik en hjerneblødning, tog det hårdt på de to. Inger overlevede, men har sloges med efterveerne af sin stroke. Det betød, at Bobby blev nervøs for at forlade den lille hyggelige lejlighed i Herlev, der ligeledes bærer præg af, at de to ikke længere er helt unge.

Hjemmet oser af Biedermeier-stemning. Vel at mærke i positiv forstand, men selvom hjemmet er både rart og hyggeligt, er Bobby en aktiv mand og har også brug for at komme lidt væk og være aktiv. Bobby har hele sit liv bowlet og skulle efter sigende være en ganske habil spiller, men den ugentlige træning var han pludselig nervøs for at tage til. For hvad hvis Inger faldt om.

”Vi har prøvet, at Inger engang faldt i køkkenet og ikke kunne komme op. Da jeg kom hjem, lykkedes det mig efter lang tid at få hende op, men hun er jo ikke en helt lille dame, så jeg var træt bagefter” siger Bobby og sender et drillende blik i retning af Inger, der returnerer med et kærligt smil. Kommentaren fra Bobby er ikke en spids bemærkning. Det er kærlige drillerier. Og dem er der mange af de to imellem, men selve situationen var der ikke meget sjov ved.

”Jeg har været nervøs, når jeg ikke har været hjemme. Det fylder meget,” siger Bobby.

Men heldigvis har Bobby og Inger Sus, der kan træde til. Fra dag et har matchet mellem dem være det helt rigtige. Ikke kun for Inger og Bobby, men også for Sus.

”Det er ret fantastisk, hvor godt vi faldt i hak med hinanden. Der var bare god kemi fra start af,” forklarer Sus, og Inger følger op.

”Det er rigtigt, vi talte godt sammen fra første dag, vi mødtes, og gør det stadig,” siger hun. 

”Papforældre” og et venskab for livet

Oprindeligt var det planen, at når Sus kom på besøg, skulle Bobby kunne dyrke sin bowling. Det har en  virus sat en stopper for i lang, men forhåbentlig kan Bobby snart vælte sine elskede kegler igen.

”Det er planen, at jeg kan bruge nogle timer, når Sus kommer på besøg,” siger han. Og Sus kommer han stadig til at se.

For det, der startede som en besøgsvenrelation, er gået hen og blevet et nært og kært venskab. De hygger sig alle tre i hinandens selskab og Sus, der har mistet begge sine forældre, fortæller, at hun måske lige netop derfor har fået så tæt et forhold til Bobby og Inger.

”Mine børn spørger, om jeg skal over til de ”gamle”, siger hun og griner.

Der er ingen tvivl. Båndet er tæt, og de ugentlige besøg følges ofte op ad mange samtaler i løbet af ugen, hvor der tales om stort og småt, hvilket Inger nyder i stor stil. Hun har kort og godt fået en ven for livet.

”Jeg vil rigtig gerne ud med denne historie, så jeg måske kan inspirere andre til også at få en besøgsven. Jeg har været så glad for, at jeg har lært Sus at kende, og jeg tror, der sidder rigtig mange rundt i landet, der kunne have glæde af en besøgsven, siger Inger bestemt.

Sus, Inger og Bobbys historie er noget helt særligt, men over hele landet er der besøgsmodtagere, som får glæde af vores besøgstjeneste. I 2020 fik 4.140 besøgsmodtagere besøg af 3.980 frivillige besøgsvenner.