Stort behov for hjælp til vaccination! Hjælp os med at nå ud til alle

SIRA STØHRMANN - D. 22 DECEMBER 2021

Røde Kors’ vaccinationshjælpelinje og ledsagerordning har været i luften en uge nu. Og efterspørgslen er stor. Her er nogle eksempler på, hvad vil bliver bedt om hjælp til:

”Jeg og min mand har brug for hjælp, da jeg lider af ptsd og angst. Og min mand lige har været indlagt med mistanke om en blodprop i hjernen. Vi har brug for en, der kan køre os”.

"Vi har ikke adgang til transport, da vi bor på landet. Min datter på 9 år har adhd og er bange for nåle. Skal vi både cykle 4 km hver vej, stikkes osv. kan det godt blive for meget for hende”.

Ud over hjælp til at komme frem til vaccinationsstederne har rigtig mange også fået hjælp til at bestille en vaccination og finde det nærmeste vaccinationssted.  

Taknemmeligheden over, at Røde Kors er tilstede er stor. Marianne fra Hillerød sendte os den her hilsen, efter hun havde fået hjælp til det tredje stik: 

”Kære gode mennesker. Tusind tak for jeres hjælp med venlige frivilligmedarbejder Peter. Vi kom til tiden til 3. Pfizer i Hillerød. Jeg vil meget gerne være fast bidragsyder i det nye år. I gør et smukt arbejde. Tak. Kærlige hilsner Marianne”.

Vær med til at sprede budskabet – frivillig og ansatte sidder klar over julen

Vi ved ikke, hvordan smitten udvikler sig, eller hvor lang tid, der er brug for Røde Kors’ hjælp. Men I kan være med til at sprede budskabet om, at Røde Kors er klar ved telefonen – også over julen, hvor frivillige og ansatte holder callcenteret kørende alle ugens dage.

I kan kommunikere om indsatsen ved at lave opslag på facebook eller andre sociale medier, hænge plakater op, sende pressemeddelelser til lokalmedier mv. Find inspiration og materialer til det her.

I kan også nemt og hurtigt - som Anne Kirstine fra Fyn - dele nedenstående link på jeres facebook eller messenger med en opfordring til, at folk melder sig som hjælper, eller henvender sig, hvis de har brug for hjælp. ”Måske inspirerer det, skade kan det ikke”, som Anne Kirstine siger.

  • Borgere kan tilmelde sig her (eller ved at ringe på 35 29 96 60 mellem kl. 10-16)
  • Hjælpere kan tilmelde sig her 

Skriv her, hvis du har spørgsmål. Og del meget gerne, hvis du eller din afdeling har erfaringer med vaccinationsledsagelse og parathjælp. Vi ved nemlig, at mange parathjælpere allerede er frivillige i Røde Kors. Og at formænd i nogle tilfælde er med til at finde løsninger på de henvendelser, vi får.