Røde Kors Vurderingen relanceret i national strategi – se, hvordan du kan bruge den i din afdeling

Som et led i offentliggørelsen af den nationale strategi blev vores Røde Kors Vurdering også relanceret i ny indpakning. På formandskonference den 20. april drøftede en række formænd, hvordan vurderingen kan bruges lokalt. Bliv klogere på, hvordan det kan gøres her.

Erik Demant præsenterede den relancerede Røde Kors Vurdering til formandskonferencen 20. april
MATIAS CHRISTENSEN - D. 26 APRIL 2024

Røde Kors vurderingen blev relanceret i forbindelse med udrulningen af den nationale strategi. Det betyder også, at der for mange afdelinger er en anledning til at kigge på den lokale behovsvurdering. Hvor er behovene for hjælp i din kommune, hvordan kan de løses, og hvilke indsatser skal prioriteres?

Det kan Røde Kors vurderingen hjælpe dig med, understreger Erik Demant, der er formand i Lunderskov, som ligger i Kolding kommunekreds, og derudover hovedbestyrelsesmedlem i Røde Kors. Han var med til at præsentere den relancerede Røde Kors vurdering under formandskonferencen den 20. april.

”Vi brugte for nylig den gamle vurdering hjemme i min egen afdeling, hvor vi identificerede sårbare børn og unge som målgruppe,” siger Erik Demant under oplægget:

”Selvom vi har brugt den i afdelingen, er vurderingen mindst lige så vigtig i kommunekredssamarbejdet. Den fortæller os, hvad vi kan være fælles om i kommunekredsen. Afdækningen af, hvilke indsatser, der er nødvendige, og hvem der gør hvad, den er i min verden meget vigtig, og det var vi i kommunekredsen meget enige om,” siger Erik Demant. 

Udfordringer kan opstå

En af deltagerne i workshoppen var Charlotte Nielsen, der er formand i Faaborg. For hende er det ikke det første møde med Røde Kors vurderingen, men det betyder ikke, at de ikke kan bruge den relancerede vurdering i Faaborg:

”Vi skal da i hvert fald hjem og kigge på vores behovsvurdering. Det overraskede mig, at mange møder barrierer i forbindelse med vurderingen. Det synes jeg ikke, at vi oplever i Faaborg,” siger Charlotte Nielsen.

En af barriererne, flere på workshoppen til formandskonference fortalte om, var, samarbejdet med kommunen. Hvis din vurdering ender ud i, at kommunen er en nødvendig samarbejdspartner for en aktivitet, men kommunen ikke har lyst til at samarbejde, hvad gør man så?

”Det handler jo om at finde de rigtige samarbejdspartnere internt i kommunen. Men det er også vigtigt, hvis man skal lave en mere overordnet samarbejdsstrategi, at man går højere op i hierarkiet. Der har regionalkonsulenterne for eksempel den nødvendige viden og ekspertise til at hjælpe os videre,” siger Erik Demant.

Find inspiration og mere info om Røde Kors vurderingen her: Mit Røde Kors - National Strategi