Online Videnssalon: Afsavn og uvished blandt mennesker på flugt

Mennesker på flugt har ofte mistet det vigtigste i deres liv. Mange har mistet deres hjem, netværk, arbejde og troen på sig selv. Deltag i videnssalonen d. 16. marts kl. 20 med lektor og psykolog, Ditte Shapiro, og få indsigt i, hvordan mennesker oplever sådanne tab og hvordan du kan støtte dem.

CHRISTEL WINTHER - D. 09 FEBRUAR 2021

Når mennesker kommer til Danmark og søger om at blive anerkendt som flygtninge, har de ofte oplevet adskillige tab. Mange er blevet adskilt fra deres nærmeste familiemedlemmer, og nogen ved ikke, hvor deres slægtning er, eller om de er i live. De fleste har mistet de hverdagsting, der gav dem mening og selvforståelse, og de kan heller ikke tale om deres oplevelser på deres modersmål. Alle disse tab, savn og uvished i forhold til egen og familiens sikkerhed og fremtid betyder, at mange mister troen på, at de kan leve et godt liv.

Frivillige spiller en afgørende rolle i disse menneskers liv, hvor de sammen kan skabe nye fællesskaber, en oplevelse af værdighed og muligheden for at finde fodfæste i en uvis og utryg livssituation.

På denne online videnssalon, deler Ditte Shapiro, psykolog, lektor ph.d. ved Professionshøjskolen Absalon, sin forskning om, hvordan mennesker genskaber deres hverdagsliv, mening og værdighed i en svær livssituation efter flugt fra krig, og hvordan frivillige kan spille en afgørende rolle i forhold til at støtte flygtninge i denne proces. 

Tid: 16. marts 2021 kl. 20 - 21 

Tilmelding: på kursussiden via www.mitrødekors.dk/kursus – eller som frivillig i en anden organisation end Røde Kors på kursus@rodekors.dk - SENEST d. 14. marts 2021

Teams online: Når du er tilmeldt, modtager du et par dage før Videnssalonen et link til Teams