Marianne Aagaard fra Haarby får månedens buket

Marianne Aagaard er aktivitetsleder for besøgstjenesten i Haarby på Fyn. Hun får månedens buket for sit store arbejde for de ældre medborgere i området.

Marianne Aagaard med månedens buket. Foto: NIkolaj Kristian Carlsen
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 13 MARTS 2023

”Nej, er buketten virkelig til mig? Den er virkelig flot.”

Marianne virker overrasket, da hun får overrakt månedens buket. For en fire-fem år siden startede Marianne besøgscaféen i Haarby, hvor ældre medborgere kan komme og få en kop kaffe, hjemmebagte boller og kage. 

I starten handlede det om, at der var så mange ældre der gerne ville have en besøgsven, men at der ikke var nok ressourcer til at dække behovet. For at imødekomme behovet oprettede Marianne og de andre Røde Kors frivillige besøgscaféen.

Starter med en sang

En af caféens gæster er også en talentfuld pianist, og hver gang der er café, starter de med en sang, og så sætter hun sig til klaveret og spiller for. 

Der er også et indslag til hver café. Blandt andet har en frivillig læst op af Jane Aamunds barndomserindringer, og en anden frivillig har fortalt om hvordan det var at komme fra Frankrig og slå sig ned i Danmark. 

Der er ingen tvivl om, at Marianne gør et stort arbejde for de ældre, og at det bliver værdsat af caféens gæster.

Månedens buket

Hvis du kender en frivillig, der har fortjent månedens buket for sin store indsats for Røde Kors, kan du indstille vedkommende her