Kom med Røde Kors til Etiopien!

Til november tager en heldig gruppe frivillige afsted til Etiopien for at besøge Røde Kors i Danmarks projekter i landet. Du kan blive en af de frivillige!

Danske frivillige på forårets studierejse besøg til Malawi. Foto: Emil Kildeby Nielsen
DITTE NØRGAARD GOOR - D. 24 JULI 2019

Frem til søndag den 18. august har du mulighed for at sende en ansøgning til efterårets studierejse til Etiopien.

Her kan du læse nærmere om ansøgningsforløbet og turen.

Du kan også få gode råd til, hvordan du skriver din ansøgning her.

Kom ud og se Røde Kors' arbejde i Etiopien
Studierejsen til Etiopien er en enestående, lærerig og spændende mulighed for at opleve den store forskel, Røde Kors i Danmarks arbejde gør i Etiopien - blandt andet gennem venskabsprojektet, der er finansieret af afdelingerne i Danmark.

Det overordnede mål med venskabsprojektet i Etiopien er at hjælpe familier og husholdninger i Tigray-regionen med at starte deres egne virksomheder, så de kan tjene penge og skabe sig en bedre tilværelse.

Venskabsprojektet i Etiopien er nyt, men projektet har eksisteret i tre år under den Internationale Røde Kors Komité (ICRC). Nu har Røde Kors i Danmark overtaget projektet, der bliver fundet af afdelingerne herhjemme gennem venskabsmidlerne.

Ud over at give startkapital til små forretninger har Røde Kors i Danmarks også såkaldte safe spaces, hvor vi giver psykosocial støtte. 

Du kan læse mere om vores venskabsprojekt i Etiopien her.

Opleve ude og fortælle hjemme
Det er tanken og kravet, at de mange spændende indtryk, som deltagerne kommer hjem med, skal udbredes i deres afdelinger og lokalområder samt internt i resten af Røde Kors foreningen. 

Vi forventer derfor, at deltagerne før, under og efter rejsen formidler deres deltagelse i studierejsen og indtryk videre gennem for eksempel lokalpresse, fagblade, foredrag, udstillinger, afdelingshjemmesider, Instagram, lokale Facebooksider, mitrødekors.dk og meget mere.

Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan læse beretninger fra tidligere studierejsedeltagere som Asha, Arne og Camilla.

Hvem kan komme med på studierejsen?
10 frivillige kan komme med på studierejsen. Studierejsen vil finde sted i perioden fra mandag den 11. november til mandag den 18. november 2019.

Alle frivillige i Røde Kors kan ansøge om at deltage i studierejsen, dog er det et krav, at du er tilknyttet en lokalafdeling. Som deltager skal du have lyst til at lave en betydelig formidlings- og oplysningsindsats om Røde Kors’ internationale arbejde før, under og efter studierejsen i egen afdeling, i lokalområdet og internt i Røde Kors foreningen. Du skal have erfaring med formidling eller have lyst til at fordybe dig i at lære mere om formidling.

Hvis du gerne vil i betragtning til studierejsen, skal du udfylde ansøgningsskemaet. Alle AIA-aktivitetsledere og afdelingsformænd har modtaget en mail med mere information, retningslinjer og krav til ansøgere samt ansøgningsskema.

Disse dokumenter finder du også på Mit Røde Kors (se hvordan i faktaboksen nedenfor).

Det er sekretariatet for Afdelingernes Internationale Arbejde (AIA) på Landskontoret, der står for udvælgelsen af deltagere til studierejsen. Udvælgelsen sker på baggrund af de skriftlige ansøgninger fra interesserede frivillige samt på baggrund af retningslinjerne.

Studierejsen betales af Røde Kors og arrangeres i samarbejde med Røde Kors teamet i Etiopien. Der bliver afholdt et obligatorisk forberedelses- og formidlingsseminar lørdag den 12. oktober inden afrejse og et obligatorisk evaluerings- og formidlingsseminar efter hjemkomst søndag den 24. november.

Begge bliver afholdt på Landskontoret i København og vil vare hele dagen. For at deltage i studierejsen skal du kunne deltage i begge seminarer.

Sådan gør du
Da du skal formidle om det internationale arbejde i dit lokalområde og internt i Røde Kors foreningen, er det vigtigt, at du har eller får kontakt med din lokale Røde Kors afdeling. Tag en snak med formanden og/eller AIA-aktivitetslederen, så de ved, at du ansøger om deltagelse i studierejsen. 

Når du indsender ansøgningen, skal du sætte formanden for afdelingen, som du er tilknyttet, cc på e-mailen.

Ansøgningsskemaet skal udfyldes på computer og indsendes af dig selv på e-mail til aia@rodekors.dk, der er postkassen for Afdelingernes Internationale Arbejde. Det er også vigtigt, at du udfylder og vedhæfter en sundhedserklæring, når du sender din ansøgning.

Ansøgningsfristen er som sagt søndag den 18. august.

Vi glæder os meget til at modtage ansøgninger fra frivillige med lyst til at opleve og formidle Røde Kors’ internationale arbejde. 

Har du spørgsmål, kan du sende en mail til Afdelingernes Internationale Arbejde på aia@rodekors.dk.

Her finder du vigtige dokumenter

Alle dokumenter, der skal bruges til at søge om plads på studierejsen, finder du under 'Dokumenter' - 'Aktiviteter' - ' Afdelingernes Internationale Arbejde' - 'Studierejser'

Her finder du:

  • Ansøgningsskema
  • Retningslinjer og udvælgelseskriterier
  • Sundhedserklæring