I dag er en stor dag: H.K.H. Kronprinsen er vores nye protektor

H.K.H. Kronprinsen blev i dag offentliggjort som vores nye protektor. "Det betyder meget for mig at være en del af Røde Kors,” sagde Kronprinsen.

MATHILDE RISVIG - D. 01 OKTOBER 2018

Det skete ved en reception hos Røde Kors i Frivillighuset, hvor dagens æresgæst, Kronprinsen, var til stede.

Se i øvrigt denne  video fra dagen, hvor Kronprinsen taler om vores Røde Kors-indsamling.

Det betyder også rigtig meget for Røde Kors, at Kronprinsen overtager protektionen fra sin far, Prins Henrik, der i 17 år var en engageret protektor for Røde Kors.

Kongefamiliens arbejde som protektorer er vigtigt for os, da det er med til at sætte fokus på Røde Kors’ arbejde i Danmark og resten af verden.

”Dagen i dag er en af dem, der vil gå over i Røde Kors-historiebøgerne. Vi er glade, ja nærmest lykkelige over, at De overtager den vigtige protektor-rolle,” sagde præsident i Røde Kors, Sven Bak-Jensen, under dagens reception til Kronprinsen.  

Går i fars fodspor

Den kongelige familie har altid været en del af Røde Kors i Danmark.

Helt tilbage til 1877, hvor Kronprinsens tip-tip-oldefar, Kong Christian 9., blev den første protektor for Røde Kors.

Kronprins Frederik følger nu i familiens fodspor og overtager protektionen efter sin far Prins Henrik.

”Jeg ser frem til at videreføre det, min far også var protektor for og at følge et Røde Kors, som hele tiden udvikler og tilpasser sig,” sagde Kronprins Frederik i sin tale i Frivillighuset.

Takker Røde Kors' frivillige

Derudover sendte den nye protektor også en hilsen og en tak afsted til Røde Kors' 34.000 frivillige:

”De frivillige er grundstenen for arbejdet i organisationen. Uden jer intet Røde Kors. Og ingen humanitær organisation, som vi ser den i dag”, sagde Kronprinsen.

Fotoudstilling hylder Kronprinsens arbejde
 
Kronprinsen har som kommitteret for Røde Kors allerede med stor interesse og engagement besøgt Røde Kors’ projekter rundt om i verden. En fotoudstilling viste på dagen nogle af Kronprinsens mange rejser med Røde Kors.

”I skal vide, at jeg får meget ud af det selv, og at det betyder meget for mig at være en del af Røde Kors,” fortalte Kronprinsen.

Kronprinsen besøger syriske flygtninge
   
Og i dag kom Kronprinsen igen på en rejse. Denne gang på Røde Kors’ røde Virtual Reality-bænk, der gør det muligt at opleve den virkelighed, syriske flygtninge lever under lige nu.

Netop de syriske flygtninge er et af de områder, der er i fokus søndag d. 7. oktober, hvor Røde Kors holder landsindsamling.

”Vi skal ikke glemme, at der på søndag er en stor indsamling af Røde Kors-frivillige. Jeg håber at få flere til at være med til indsamlingen, da I gør en forskel for udsatte mennesker på kloden,” sagde Røde Kors’ nye protektor, Kronprinsen, som afsluttende kommentar i sin tale.