Familier i Hjørring holdt digital banko med tryllekunstner og fællesmiddag

Man skal tænke kreativt for at holde gang i fællesskaberne under Corona. Det gjorde de i Hjørring, da de søgte penge via landskontoret fra socialministeriets børnepakke, til et arrangement for børn og voksne fra familienetværk og familievenner.

Tryllekunstneren Mikkel Rugholm underholdt via skærmen til stor glæde for både store og små Foto: Benedicte Bernhardis
JANUS RASHID FLACHS MADSEN - D. 22 DECEMBER 2020

De valgte at afholde et digitalt arrangement, så alle kunne være med, i god afstand til hinanden. Først hentede hver enkelt af de deltagende familier mad på en restaurant, og så var det ellers hjem foran skærmen, hvor den stod på banko, tryllekunstner, hygge og fællesspisning. Alt sammen via skærmen. 

Familierne havde inden fået en lille intro til, hvordan de skulle logge på, men der var alligevel lidt tekniske udfordringer i starten.

”Efter lidt startvanskeligheder med det tekniske, så kørte det bare. De var rigtigt hyggeligt. Alle familierne vandt en præmie, og tryllekunstneren var rigtig god til at inddrage familierne, selv om det foregik digitalt,” fortæller aktivitetsleder og arrangør Benedicte Bernhardis.

Og familierne var også rigtig glade for arrangementet. En af dem er Maria, som deltog via skærmen med sine tre børn. Hun er til dagligt en del af familienetværket i Hjørring.

”Det var et rigtig godt arrangement, selv om det var lidt hårdt for børnene, at de skulle vente, da der var lidt bøvl med teknikken i starten. Men det var rigtig dejligt at kunne se der foran skærmen og hygge med pomfritter og spille banko. Og tryllekunstneren var rigtig god til at få alle børnene med,” siger Maria.   

Glade for gaver
Hun og børnene var også rigtig glade for de gaver, hun vandt i bankospillet. Det blev blandt andet til et gavekort til en restaurant, en dragekæphest og et gavekort til en tur i svømmehallen.

”Det var nogle rigtig flotte præmier, vi vandt. Jeg vil rigtig gerne være med til sådan et arrangement igen, så er der forhåbentligt også kommet lidt bedre styr på teknikken,” siger Maria.