Få vores katastrofechefs blik på situationen i Israel og de besatte områder 

Røde Kors er til stede i Israel og de besatte Palæstinensiske områder. - her kan du få vores katastrofechefs indblik i hvordan den humanitære situation ser ud og høre om Røde Kors' særlige rolle og mandat. 

ANNE FAIGH RYDELL - D. 26 OKTOBER 2023

Torsdag formiddag deltog katastrofechef Bjarke Skaanning i en halv times interview i radioprogrammet ”Formiddag på 4’eren” på DR om situationen i Israel og de besatte Palæstinensiske områder.

I interviewet giver Bjarke et overblik over den aktuelle humanitære situation i konflikten, som brød ud for 19 dage siden. Bjarke fortæller bl.a. om, hvordan mangel på nødhjælp i Gaza nu er så kritisk, at nogle hospitaler er uden strøm og basal medicin, hvorfor nødhjælp kun kommer ind med lastbiler og ikke fly eller skib, samt hvordan Røde Kors og Røde Halvmåne arbejder på begge sider.

Interviewet rundes af med spørgsmål fra lytterne, som bl.a. giver mulighed for at fortælle om Røde Kors’ neutralitet og mandat, hvilket grundlag Røde Kors er opstået på samt den unikke måde, Røde Kors som international bevægelse er organiseret på.  

Du kan lytte til interviewet med Bjarke Skaanning her (32:30 inde i udsendelsen).