En uge med fokus på ensomhed i Kalundborg

Linda var lørdag på plads i Meny for at fortælle om Værket.
KRWIL - D. 18 AUGUST 2020

I Værket Kalundborg, der er en aktivitet for voksne mennesker, som føler ensomhed kæmper aktivitetsleder Linda Larsen en brav kamp for at mindske tabu om ensomheden i lokalområdet – og det gør hun godt. Med gåpåmod og idérigdom forsøger hun på forskellige vis at gøre opmærksom på Værkets eksistens i byen. Seneste tiltag har været et samarbejde med den selvstændige købmand i Meny Peter Egebæk. Sammen har de i uge 33 sat fokus på ensomheden med en række forskellige tiltag. Ugen igennem har kunderne i Meny kunne læse om Værket i foldere, der har været placeret ved kasselinjerne, medarbejderne har haft stickers på de blå skjorter, bageriet har lanceret et nyt brød – Hjertebrød er det blevet døbt - og for hver solgte brød, er der blevet doneret 10 kroner til Værket og i lørdags var Linda på plads i butikken, hvor hun solgte brød og spredte budskabet om Værket.

”Det har været en god uge, og jeg er meget tilfreds. Jeg havde en masse gode samtaler i lørdags. Folk ville gerne høre om Værket, og der var to, der viste interesse for at blive frivillige,” siger en glad Linda.

Samlet set blev der ugen igennem solgt cirka 120 Hjertebrød, hvilket altså sender 1.200 kroner til Værkets fortsatte kamp mod ensomhed, men vigtigst var opmærksomheden om Værkets eksistens og fokus på den så ødelæggende ensomhed.

Peter Egebæk har været glad for samarbejdet og er positivt stemt for at Ugen mod Ensomhed skal blive en tilbagevendende begivenhed.  

”Det kan jeg sagtens se for mig. Linda og jeg holder snart et evalueringsmøde, og jeg ved, Linda har nogle nye idéer, hun vil præsentere mig for. Dem glæder jeg mig til at høre mere om,” siger han.

Udover gode samarbejdsevner er der faktisk opstået begyndelsen på et venskab mellem de to. Fælles interesser og en stor portion energi har gjort, at de begge har det godt i hinandens selskab, og vi tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at det ikke bliver sidste gang, at Værket Kalundborg og den lokale Meny finder på nye sjove og konstruktive idéer, der forhåbentlig kan gøre det lidt mindre farligt at tale om ensomhed.