Corona-smitten sætter begrænsninger – Røde Kors finder muligheder

Fredag 23. oktober 2020 var der pressemøde i Statsministeriet. Myndighederne indfører i den kommende tid nye begrænsninger for at dæmme op for corona-smitten, der desværre igen breder sig over hele landet.

SVEN BAK-JENSEN - D. 02 NOVEMBER 2020

Det betyder, at vi alle i en periode skal begrænse antallet af mennesker, vi mødes med, og vænne os til at bruge mundbind i flere sammenhænge end før.

Begge dele har betydning for vores Røde Kors aktiviteter, men vi tror på, at vi sammen kan finde muligheder, så de mennesker vi hjælper, fortsat kan regne med os. Socialministeren opfordrer direkte til at holde fællesskaberne i gang på det sociale område, og vi kan som forening noget helt særligt.

Det stigende smittetryk og de nye restriktioner vil for nogle mennesker medføre øget utryghed og mistrivsel. Det kan vi i Røde Kors være med til at afhjælpe ved at holde fast - og være til stede med vores nærvær og fællesskab.

Nye behov vil opstå. Dem skal vi også have øje for. Og samtidig passer vi godt på os selv og på hinanden.

Se konkrete guidelines i dette dokument.

Over hele landet så vi gode initiativer i foråret på, hvordan begrænsninger gav nye muligheder i de enkelte aktiviteter. Vi har derfor en appel: del jeres gode ideer og initiativer – men også bekymringer - med hinanden på Mitrødekors, i jeres dialog med hinanden på tværs af aktiviteter og afdelinger, i kommunekredse og i netværk.

Ræk ud til hinanden og til landskontorets konsulenter, hvis I har brug for hjælp til at løfte opgaver, - eller ser nye behov som kalder på Røde Kors. Og ræk ud til Parat Hjælpenetværket, hvis I har behov for hjælp til at løse en opgave (projektleder Pernille Hvitnov, telefonnummer 2478 5884).

Selvom vi ikke kan samles som før, skal vi nu stå sammen om at hjælpe. Som aldrig før.

Med venlig hilsen Anders Ladekarl og Sven Bak-Jensen

Tags