Ny operationsstue i Tudor

En ny og fuld udstyret operationsstue står klar på Tudor Regionshospital i Kenya. Røde Kors støtter projektet om at forbedre sundheden for mødre, børn, teenagere og andre i de lokale slumområder.

NICAR - D. 12 SEPTEMBER 2018

I lang tid har Tudor regionshospital ikke haft en operationsstue. Derfor er et stort antal mødre været nødt til at tage til Kysthospitalet for at modtage hjælp til graviditet. Tudor regionshospitals nye operationsstue vil gøre det i stand til at reducere presset på det andet hospital, som de blev henvist til.

Tudor Slum mor-barn sundhedsprojektet er et treårigt projekt, som er finansieret af EU og Røde Kors i Danmark. Formålet med projektet er at bemyndige ikke-statslige organisationer til at gøre noget ved forskellene i mor-barn sundhed, ernæring og familieplanlægning.

En vellykket fødsel

Operationsstuen står nu helt færdigt og er fuldt udstyret. Det blev bestilt den 1. februar 2018 på et arrangement, som blev afholdt på hospitalet. Hovedgæsten til arrangementet var Mombasas guvernør Hasan Joho, som blev fulgt af en række af regionens embedsmænd.

En første vellykket fødsel blev gennemført den 20 juli 2018 på operationsstuen. Til stede ved fødslen var den globale delegat Pablo Holm-Nielsen fra Røde Kors i Danmark og dr. Mahamud Said, som er guvernør for Røde Kors i Kenya og dr. Khadija Shikely, som er ledende embedsmand fra sundhedsministeriet.

Reproduktiv, mødres, børns og teenagers sundhed er et fokusområde for regionsregeringen og partnere, blandt andet Røde Kors i Kenya, efter det blev klart, at der var dårlige resultater på disse parametre i området.

Uddannelse af sundhedspersonale og frivillige

Nogle af de større aktiviteter som er del af dette projekt er uddannelse af lokale sundhedsarbejdere og frivillige, som arbejder med vigtige aspekter af moderskab, nyfødte, børnesundhed, samt seksuel- og reproduktiv sundhed.

Omsorgsgivere bliver uddannet ernæring til mødre, nyfødte og små børn gennem hjemmebesøg og andre aktiviteter. Envidere bliver der satset på kapacitetsopbygning af lokale autoriteter og andre interessenter vedr. fortalervirksomhed, ligestilling mellem kønnene og rettighedsbaserede tilgange. 

Projektet er nået ud med støtte til 8031 beboere, som bor i Tudor bydelene Moroto, Kaa Chonjo og Mburukenge. Støtten er blandt andet nået ud til 4000 mænd og kvinder i den reproduktive alder, 200 teenagere på lokale grundskoler, og 150 unge mennesker som er gået ud af skolen, samt til 1200 børn under fem år.

Støt Røde Kors' venskabsprojekter

Din Røde Kors afdeling kan også støtte et af vores venskabsprojekter. 

Se oversigten over de venskabsprojekter der kan støttes i 2018 her