Om Ledelse

Røde Kors formandsfolkemøde 2019 (foto: Michael Drost-Hansen)

 

God ledelse finder vi i alle velfungerende afdelinger og aktiviteter. Røde Kors' frivilige ledere er rollemodeller og går forrest for at sikre, at vi i Røde Kors handler, hvor vi ser behovene og gør en forskel. 

Røde Kors ledere har mangeartede opgaver og handler i forskellige situationer. Røde Kors' manifest sætter ambitionen og giver retningen for Røde Kors i Danmark. De syv principper giver sammen med tre ledelsesværdier det grundlag, vi arbejder på.

De tre ledelsesværdier er: 1) Vi handler, hvor vi ser behovene 2) Vi er fortalere for sårbare 3) Vi har fællesskabet som udgangspunkt

Ledelsesparaply

Værdierne guider i strategiske beslutninger og i hverdagens dilemmaer, men de giver ikke entydige svar. God ledelse afhænger af den ramme, man er leder i, og hvem man er leder for. God ledelse i Røde Kors er situationsbestemt. 

I Røde Kors har vi fokus på god ledelse, drøfter ledelse og inspirerer hinanden. Find på denne side information, som kan hjælpe dig i rollen som leder. Del også gerne dine erfaringer og deltag i debat om ledelse af frivillige. 

Har du ønsker til indhold, eller har du kommentarer eller spørgsmål, så kontakt gerne Solveig på solni@rodekors.dk