Velkommen til mit hjem
Nyt undervisningsmateriale i børnenæsehøjde om at være flygtning.
Nyt undervisningsmateriale i børnenæsehøjde om at være flygtning.
Det nye ”Velkommen til mit hjem” er et undervisningsmateriale henvendt til elever fra 0. til 3. klasse. Materialet består af to film og fire såkaldte multimediefortællinger. Det skal hjælpe børn og voksne til at tale om flygtninge og det gode kulturmøde.
Gensidig respekt og medmenneskelighed er udgangspunkt for projektet. Det fortæller flygtningebørns historier både fra en flygtningelejr ude i verden, og fra de flygtningebørn, der er i Danmark, på et af Røde Kors’ asylcentre.
Materialet stiller skarpt på, hvordan man taler med børn, når de spørger om, hvordan det er at være på flugt og have mistet sit hjem.
Topper og Snapper taler om flygtningebørn
Hvordan er det at komme til et fremmed land som Danmark og skulle starte i skole uden at kunne tale dansk? Det giver tøjdyrene Snapper og Topper et bud på sammen med den kendte børne-TV-vært Sigurd Barrett i et nyt undervisnings- og samtalemateriale til børn i indskolingsalderen. Velkommen til mit hjem er produceret af DKM – Danmarks Kirkelige Mediecenter, som producerer forskelligt undervisningsmateriale og kommunikation til bl.a. folkekirkelige organisationer, menighedsråd, spejdere og lignende.
For eksempel kan man tale ud fra et spørgsmål som: ”Hvordan tager man bedst mod flygtninge?”.
Eller: "Hvordan lærer flygtninge- og danske børn at respektere hinanden og skabe en god hverdag sammen?”.
”Velkommen til mit hjem" gør det nemmere for lærere og frivillige og i øvrigt andre voksne at tale med børn om, hvad det vil sige at være flygtningebarn og kan på den måde skabe et godt udgangspunkt for et godt kulturmøde mellem flygtningebørn og danske børn.
To film og fire multimediafortællinger
På https://www.rodekors.dk/skole/temaer/hjem er der links til de to film og de fire multimediafortællinger. Det handler bare om at gå på opdagelse i materialet.
Multimediafortællingerne giver et indblik i mødet mellem danske børn og flygtningebørn og præsenterer aspekter ved måder at leve på i Danmark. Det kan fx handle om hvad der spises til morgenmaden og hvem der laver den.
Det kan også handle om at se, hvordan hinanden bor. Her kan det bl.a. ses hvordan Alma, Halime, Mohanad og Philip bor, eller om hvad man kan lave i sin fritid.