Vandrutsjebane og flødebollekamp gør lykke på ferielejr

Knap 100 forældre og børn er lige nu på ferielejr med Røde Kors og ISS i Hillerød. 

Børn og frivillige hygger sig sammen på ferielejren. Foto: Røde Kors
MARLENE JACOBSEN - D. 28 JUNI 2019

Solen brager ned fra en skyfri himmel i Hillerød, hvor Røde Kors og rengøringskoncernen ISS netop nu er i gang med at afholde en fire dage lang ferielejr. Det er niende år i træk, at ferielejren løber af stablen, og i år er der knap 100 glade børn og forældre med på lejren. 

Lejren blev skudt i gang i torsdags med en levende version af brætspillet stratego, så deltagerne kunne blive rystet godt sammen, men det var nu især lejrbålet og de ristede skumfiduser og snobrød om aftenen, der gjorde stor lykke blandt børnene. Aftenen sluttede behørigt af med godnatlæsning i biblioteket - for både store og små. 

Fredag blev morgenmaden hurtigt slugt, så deltagerne kunne kaste sig over et orienteringsløb, hvor der blandt andet var flødebollekast, hønejagt, vandpistolkamp og sækkevæddeløb på programmet. De seks hold kæmpede ivrigt om pointene, men særligt sjovt for børnene var det dog, når de kunne se deres forældre blive smurt ind i flødeboller eller blive drivvåde i en vandpistolkamp.

I løbet af eftermiddagen blev det tid til en gammel og længe ventet kending: Vandrutsjebanen. Vandrutsjebanen er en stor presenning, som bliver lagt på bakken i haven, og så kan børnene ellers rutsje ned ad den på et lag af sæbe og vand. 

Aftenen sluttede traditionen af med rundbold, lejrbål og godnathistorie.

I morgen, lørdag, venter der endnu flere sjove og spændende aktiviteter og mon ikke også, at vandrutsjebanen bliver hivet frem igen.

  • ISS og Røde Kors afholder hver sommer en ferielejr sammen
  • På lejren deltager familier fra Familienetværket og Integration samt ansatte hos ISS
  • Lejren finder sted i Hillerød og varer fra torsdag til søndag
  • Knap 100 børn og voksne er med på lejren i år
  • Få mere information om ferielejrene på familielejr@rodekors.dk