Se dem på TV! Seje frivillige og børn fra vores familieaktiviteter er i Go’ Morgen Danmark

Se Simon, Benny, Turpal, Merete og mange flere fra vores familieaktiviteter i Go’ Morgen Danmark mellem d. 23.-28. april.

Merete Gerner til venstre og Turpal Bisultanov på 17 år i midten er blandt dem, du kan se i Go' Morgen Danmark. Merete er frivillig støtte for Turpal og hans familie, og i dag er Turpal bryder på højt plan og drømmer om at vinde guld til Danmark ved OL.
- D. 23 APRIL 2019

TV2 og Røde Kors sætter fokus på sårbare børn i flere indslag i Go’ Morgen Danmark under overskriften ”Alle vores børn”.

Indslagene sendes mellem d. 23-28. april. Her får seerne indblik i vores familieaktiviteter og både frivillige og deltagere er med til at fortælle.

Mød blandt andet Simon på 14 år fra Hadsund, som fortæller om, hvordan det er at være udenfor fællesskabet, og hvordan det er at være med i et familienetværk.

Eller Benny, der også er fra Hadsund, der med sin kone og fire børn har været på familielejr, og nu selv er frivillig i familienetværket i Hadsund.

Mød også Merete og Turpal fra Herning. Merete har været frivillig støtte for Turpal, der nu er bryder på OL-niveau.
 

Bedstemoren og teenage-juvelen
Turpal og Merete er eksempelvis med i Go’ Morgen Danmark d. 24. april.

Her fortæller de om, hvordan en frivillig som Merete kan gøre en verden til forskel for en ung mand på 17 år med talent som Turpal.

I dag omtales Turpal Bisultanov som en ”teenage-juvel i dansk brydning” i medierne. Han drømmer om af vinde guld ved de Olympiske Lege for Danmark, og han har flere gange bevist, at der er muskler bag ambitionen om at komme helt til tops.

Han henter medaljer hjem fra danmarksmesterskaber i ungdomsrækkerne hvert år, og oveni kommer flotte placeringer ved nordiske mesterskaber, EM og ved VM.

I 2007 kom Turpals familie til Danmark som politiske flygtninge fra den russiske provins Tjetjenien. Røde Kors havde netop i samarbejde med Herning Kommune lavet et tilbud til flygtningefamilier om at få tilknyttet en dansk kontaktperson.

Deres kontaktperson blev Merete Gerner.

Merete har siden været som en bedstemor for Turpal og hele familien. Hun sørgede blandt andet for, at Turpal kom ind i Herning Brydeklub. Det skete med midler fra projektet ”En håndsrækning”, der er et partnerskab mellem Røde Kors og Egmont Fonden. Familien var på såkaldt starthjælp, og der var ikke penge til kontingent, bryderdragt og det udstyr, der skal til, når man som 8-årig går i gang med at bryde.

10 procent af børn i Danmark er udsatte
Der er mange solskinshistorier som Turpals og Meretes andre steder i landet. Men der er desværre også rigtig mange børn, som ikke får en ekstra hånd.

For selvom Danmark er et rigt land, lever mindst 10 procent af alle vores børn i en socialt udsat situation. Børnenes familier kæmper typisk med arbejdsløshed, dårlig økonomi eller fysiske og psykiske sundhedsproblemer.

Det er børn, der nemt havner udenfor fællesskabet og må undvære det, som andre børn i Danmark tager for givet. Og børnene føler sig ofte anderledes og udenfor.  

Det er derfor vigtigt at sætte fokus på de udsatte børn. En opvækst i en socialt udsat position kan have konsekvenser langt ind i voksenlivet.

Indslagene i Go’ Morgen Danmark skaber derfor opmærksomhed omkring børnene og vores familiearbejde. Røde Kors håber både, at det vil invitere flere udsatte familier til at blive en del af vores fællesskaber men også, at det vil opfordre flere danskere til at engagere sig som frivillige.

Samtidig rejser samarbejdet penge til vores familieaktiviteter som for eksempel ferielejre, julehjælp og projektet En Håndsrækning.

Alle mennesker i Danmark kan havne i en udsat situation, og alle mennesker har handlemuligheder – dét vil vi gerne gøre tydeligt i vores samarbejde med TV2.

HVORNÅR er HVEM med i Go’ Morgen Danmark?
 

  • 23. april: Indslag med Anne-Dorthe Hestbæk fra VIVE, der fortæller om udsathed. Senere kommer Ziga Friberg fra Røde Kors og familieekspert Sofie Mønster også i studiet.
     
  • 23. april: Interview med Rene Schriver fra familienetværket i Furesø.
    Du kan også møde ham her.
     
  • 24. april: Indslag med Turpal og Merete fra Herning. Merete har været frivillig støtte for Turpal, der nu er bryder på OL-niveau.
     
  • 25. april: Indslag med Benny og hans kone og fire børn fra Hadsund. De har tidligere været på camp og er nu frivillige.
     
  • 25. april: Indslag med 14-årige Simon fra Hadsund, der fortæller om, hvordan det er at være udenfor fællesskabet, og om hvordan det er at være med i et familienetværk.
     
  • 26. april: Indslag med Frivilligt Panel: En række frivillige fortæller og svarer på spørgsmål. Frivillig familieven Jan Hansen (Jylland) og Nynne fra Familienetværk i Ishøj deltager.
     
  • 27. april: Indslag med Morten Grandjean, der er frivillig i familienetværket i Ejby. Han Kommer i studiet sammen med en mor fra familienetværket.
     
  • 28. april: Indslag med to børn, Joey og Phoebe, der har været på ferielejr.