Røde Kors indsamling for dem uden hjem

I dag samler Røde Kors ind til fordel for mennesker uden hjem i Danmark og ude i verden.

Zoey og paraplyen til Røde Kors indsamlingen 2019. © Nikolaj Kristian Carlsen
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 06 OKTOBER 2019

Folk kommer og går på en solrig dag i oktober. Når de forlader Røde Kors har de en indsamlingsbøtte i hånden. På trappen i frivillighuset leger Zoey med en pude. Og så finder hun en regnbuefarvet paraply og sit 3-årige smil frem, inden hun gemmer bag det udspændte stof.

Ved bordene sidder der Røde Kors frivillige og tager imod dem der kommer for at samle ind til mennesker uden hjem. De får udleveret et kort over deres rute på Østerbro og en bøtte med stort rødt kors på.

Der er mødre med småbørn på armen, og de lidt større der tuller rundt i det store lyse rum. Solen smiler ind gennem ruderne, og der føres dæmpede samtaler.

Tilbage fra indsamlingen

Der er travlt ved bordet, hvor indsamlerne blive budt velkommen af to frivillige fra Røde Kors Hovedstaden. Nu er der kø ved bordet, hvor de får udleveret deres rute, så de må vente et par solskinsfyldte minutter på, at det bliver deres tur.

To unge mennesker kommer tilbage fra deres indsamlingsrute. De får en Sneakers og en pose chips oppe fra frivilligbordet. Mens de sidder og venter, får de talt sammen hvad de har indsamlet.De frivillige fra Røde Kors udfylder en seddel med størrelsen på deres indsamlede beløb. De tager en selfie med sedlen.

I Danmark lever hjemløse på gaden i al slag vejr, og voldsramte kvinder forlader det hjem, de og børnene er utrygge i. Ude i verden står forældre uden ly, mad og medicin til deres børn, fordi de lever midt i krig og katastrofer. Med årets landsindsamling kan vi sammen blandt andet sikre lægehjælp, beskyttelse, mad og vand.

Indsamling