Nu kan du blive Røde Kors-juleven

Sidste år sikrede Røde Kors i samarbejde med Boblberg, at over 1.300 danskere holdt jul sammen gennem vores aktivitet julevenner. Nu er der åbent for tilmelding til julevenner 2020. Vil du være juleven?

Søren Lillevang er juleven. Sammen med familien har han tre gange tidligere åbnet privaten for mennesker, der manglede et sted at fejre jul.
KRWIL - D. 19 OKTOBER 2020

I Julevenner åbner juleværter deres hjem juleaften for mennesker, der ufrivilligt ellers ville have siddet alene. Juleværter og julegæster benytter hjemmesiden www.julevenner.dk, hvor de kan lave opslag, der fortæller, hvem de er, og hvilke ønsker de har for deres juleaften. Det er op til den enkelte, om de selv vil finde en juleven eller om Røde Kors-frivillige på landskontoret. Julevenner opstod i 2012 og i 2019 begyndte vi at samarbejde med Boblberg om aktiviteten.

Vi har netop åbnet for tilmelding til julevenner 2020. Kommende julegæster og juleværter tilmelder sig på www.julevenner.dk

Julevenners mål er, at ingen skal holde jul ufrivilligt alene. Over 350.000 danskere føler sig ensomme og ensomheden kan have negative fysiske og psykiske konsekvenser for den enkelte. En juleaften i selskab med andre kan ikke redde et menneske fra ensomhed, men det kan være det første skridt i en rigtig retning. Vi håber, at en jul i julevenner også på sigt kan være med til at styrke fællesskabet og mindske ensomheden.

En dedikeret vært

Søren er tidligere julevært. Hele tre gange har han og familien åbnet hjemmet for et medmenneske, der manglede et sted at holde jul. Alle tre gange har det været med stor succes, og i år er Søren og familien klar igen. Han håber at andre familier er det samme:

”Hvis alle familier bare en enkelt jul i deres liv åbnede deres hjem for nogle, der manglede et sted at fejre jul, ville der ikke være nogen, der sad ufrivilligt alene hjemme til jul. Det er jo faktisk meget simpelt,” siger Søren.

Vi er glade for, at Søren vil være juleven, og måske er der også blandt jer frivillige i Røde Kors kommende julevenner, der vil være med til at styrke fællesskabet på denne helt særlige dag.

Vær endelig med til at sprede budskabet om, at der er åbent for tilmelding til www.julevenner.dk

 

 

Nøgletal:

  • Cirka 350.000 danskere føler sig ensomme
  • 44 % ville tage imod en middagsinvitation fra en de kun kendte flygtigt
  • 1 ud af fem danskere savner selskab, når de spiser aftensmad, blandt enlige og personer, der har mistet en ægtefælle, er tallet hver tredje
  • Langvarig ensomhed resulterer i en stresstilstand og er skadelig for vores krop
  • Alvorlig ensomhed koster hvert år samfundet 8. mia. kroner
  • Over 1.300 danskere holdt jul sammen i 2019 gennem Julevenner