Nørklernes 40-årsjubilæum blev fejret i aktivitetens hjemstavn i Karup

Den 8. marts blev det fejret, at den første nørklergruppe i Danmark har strikket siden 1983.

Frivillig Birgit Lund Jensen og aktivitetsleder Bente Meinecke Pedersen bliver kåret for deres mangeårige indsats som nøklere.
RASMUS DE BOER - D. 17 MARTS 2023

Den 8. marts inviterede Røde Kors i Karup til jubilæum. For 40 år siden opstartede afdelingen – med inspiration fra Svensk Røde Kors – Danmarks første nørklergruppe.

- Karup Røde Kors er den første afdeling, der oprettede en nørkler-aktivitetet i Danmark. Det var i februar 1983, og derfor har fejringen også en central bevågenhed, fortæller Karup-formand Hanne Mette Thagaard til lokal-avisen Dit Karup, som har skrevet en artikel om nørklerne i den lille by i Midtjylland. Den artikel kan du læse her.

I dag er nørklerne en af Røde Kors’ største aktiviteter med ca. 5.500 frivillige fordelt på over 200 grupper over hele landet.

Godt 100 nørklere fra Røde Kors i Viborg, Fjends og Karup mødte op i seniorhuset i foregangsbyen til en festlig fejring.  

Garvede nørklere blev kåret

Udover fejringen af jubilæet blev to nørklere kåret for deres indsats.

Birgit Lund Jensen, som var med næsten helt fra start, fik en nål for 35 års tjeneste i strikkepindens og symaskinens navn. Derudover fik Bente Meinecke Pedersen, som i dag også er aktivitetsleder for nørklerne i Karup, en nål for sin indsats over 25 år.

Sammen med Karup-formand Hanne Mette Thagaard holdt Bente desuden oplæg om aktivitetens historie, og regionskonsulent fra landskontoret Astrid Kristensen holdt oplæg om, hvordan nørklerne gavner Røde Kors’ arbejde i landet og ude i verden her og nu.
 

Nørklerne

Nørklerne er en af Røde Kors’ største aktiviteter med omkring 5.500 tilknyttede frivillige. De strikker og syr tøj, bamser og andet husinventar til sårbare mennesker i Danmark og resten af verden. Nørklerne organiserer sig i grupper og skaber på den måde fællesskaber blandt frivillige. 
Kunne du tænke dig at være nørkler? Så læs mere her.