Mit Røde Kors Bladet

Mit Røde Kors-bladet er vores 35.000 Røde Kors-frivilliges blad.
Formålet med bladet er at diskutere og udvikle vores frivillige arbejde. Bladet udkommer fire gange om året.

 
MRK-blad 3.23

#3 2023 Ny energi til Røde Kors-indsamlingen

Læs bl.a. om Røde Kors-ugen i Furesø og om familien i Københavns Nordvestkvarter, der har gjort det til en tradition at samle ind flere generationer sammen.

Læs bladet online her

MRK-blad

#2 2023 Vores Genbrug Gavner

I sommerbladet har vi denne gang fokus på genbrug. Læs bl.a. om den nye webshop og Josephine, der kun har købt genbrug i et år.

Læs bladet online her

Blad #1 2023

#1 2023 Flygtninge fra krigen i Ukraine

I årets første blad fokuserer vi på ukrainske flygtninge i Danmark. Læs desuden portrættet af Else, der fik et nyt frivilligt liv efter at være faldet over en annonce, og internationalt omkring jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. 

Læs bladet online her

Blad #4 2022

#4 2022 Frivillig i Røde Kors - nu og i fremtiden 

I anledning af engagementundersøgelsen, der blev lavet i 2022 med svar fra knap 8.000 tidligere og nuværende Røde Kors-frivillige, handler temaet i dette blad om frivillighed og engagement. Læs også portrættet af vores nye præsident og nyd julebilleder fra genbrug.

Læs bladet online her

Blad #3 2022

#3 2022 Vi samler ind så ingen skal stå alene

Som opvarmning til landsindsamlingen søndag 2. oktober kan du i det nye blad bl.a. læse en beretning om katastrofeindsatsen i Ukraines første timer, historien om hvordan en frivillig familieven gjorde en kæmpe forskel for en familie i krise og en god klimanyhed.

Læs bladet online her

mit_røde_kors_02_2022_digital-page-002

#2 2022 Frivillige baner vej for integration

Når flygtninge kommer til Danmark, spiller frivillige en afgørende forskel for, at flygtningene kan etablere nye sociale kontakter og skabe sig en ny hverdag.

Læs bladet online her

Mennesker

#1 2022 Sammen med kommunerne kan vi hjælpe flere

Kommunerne spiller en helt central rolle i til at støtte og styrke mennesker, der befinder sig i en sårbar livssituation.

Læs bladet online her

MRK blad 4 forside

#4 2021 Bryd tabuet om ensomhed

380.000 danskere føler sig ensomme, og tallet vokser, men alt for mange af os holder følelsen for os selv. Derfor skal vi sammen finde ud af, hvordan vi bryder tabuet.

Læs bladet online her 

Mit Røde Kors Blad 3 - 2021 - forside

#3 2021 Det er sjovest at være sammen

Ingen børn skal stå alene. Vær med til at hjælpe børn i Danmark og ude i verden. Røde Kors Indsamling søndag 3. oktober.

Læs bladet online her

Marianne

#2 2021 Genåbningsglæde: Marianne er i gang 

Mød besøgsvennen, samaritten, nørkleren, vågeren, butiksfrivillige og alle de andre. Vi er sammen om at genåbne Danmark. 

Læs bladet online her

Forside

#1 2021 Alle har brug for mental sundhed - også delegater

I dette blad kan du læse mere om vores indsats med psykosocial hjælp, både herhjemme og i udlandet.

Læs bladet online her

mrk blad 4 2020

#4 2020 De giver omsorg til døende

Vores frivillige vågere er til stede i livets sidste timer. Mød seks af dem i dette tema. De ser døden meget forskelligt. 

Læs bladet online her

Zanne Ekman

#3 2020 Zanne er bundet på hænder og fødder

Corona tog Zannes job. Nu modtager hun kontanthjælp. Det betyder, at hun og sønnen skal klare sig for 2.700 kroner om måneden.

Læs bladet online her

Billede af kvinde

#2 2020 Mette tog tjansen i suppekøkken

Da corona lukkede varmestuer og herberger ned, var Røde Kors i Århus med til at starte et suppekøkken. En af de frivillige bag gryderne er Mette Dehn.

Læs bladet online her

Røde kors blad 2020 forside

#1 2020 Helge inviterede hele byen med i Røde Kors

"Vil I være med til at bestemme og skabe nye fællesskaber?” “Ja tak!”, svarede beboerne i Aarup, og pludselig var hele byen engageret

Læs bladet online her

Mit røde kors bladet

#4 2019 Vi skal spørge os selv, hvad vi kan gøre for andre

Røde Kors arbejder for at hjælpe mennesker ind i fællesskaber. Samtidig føler hver femte sig udenfor. Hvordan kommer vi videre herfra?

Læs bladet online her

Ulykkelig hjemløse dame

#3 2019 Mød de hjemløse

Vi samler ind til mennesker uden hjem, når vi går på gaden den 6. oktober. De millioner kroner, som gavmilde og hjertevarme danskere donerer den dag, gør os i stand til at handle

Læs bladet online her

2 kvinder røde kors

#2 2019 Boblberg får mennesker til at mødes 

Ida og Elsebeth fik fællesskab gennem Boblberg. Fællesskabet løfter dem fra depression og ensomhed til energi og overskud. 

Læs bladet online her

MRK bladet

#1 2019 Fællesskabet tog fusen på Tina

En ud af fem danskere føler sig uden for, viser en nylig undersøgelse. Det er simpelthen ikke godt nok. Derfor skal vi åbne nye døre, så vi kan leve op til vores ambition om et samfund og en verden, hvor medmenneskelighed og fællesskaber binder os sammen.

Læs bladet online her

MRK bladet

#4 2018 Fremtidens frivillige er også digitale 

Er frivillighed altid et møde menneske til menneske? Ikke nødvendigvis. Masser af ensomme og udsatte børn og voksne bruger digitale fællesskaber, fordi det passer både dem og de frivillige bedre. Det er nemlig fleksibelt.

Læs bladet online her

MRK bladet

#3 2018 Du siger JA til en som Mo

Antallet af hjemløse stiger – især blandt unge. Mød Mo, der efter en skilsmisse endte på gaden. Men som nu kæmper for et liv med et hjem. Vi samler ind til Mo og andre hjemløse den 7. oktober 2018.

Læs bladet online her

Steen MRK

#2 2018 Peter bor på gaden

"Mens vi snor os afsted ad små sidegader, fortæller Peter om en juleaften på gaden. Andesteg, lun rødkål og brunede kartofler var skiftet ud med fire stykker billigt rugbrød og en dåseøl, som han havde fået foræret – en julegave fra nogle unge drenge.

Læs bladet online her