Med Virtual Reality bænken til landsmøde

Mange af de delegerede fra Røde Kors prøvede Virtual Reality bænken til landsmødet 2018. Hvis en lokalafdeling vil låne bænken er de velkomne til at booke den.

To frivillige prøver Virtual Reality bænken. © Nikolaj Kristian Carlsen, Røde Kors
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 07 NOVEMBER 2018

Solen blinker i bølgerne, og Røde Kors holder landsmøde på Nyborg Strand. Fra panoramavinduerne kan man se Storebæltsbroens karakteristiske søjler og buer, der står og betragtet havet. Indenfor på hotellet står Røde Kors Virtual Reality bænk på det blankpudsede stengulv.

Et par skridt fra bænken står der nogle borde. De er dækket med kaffe, te og en grøntsagsbuffet, så ingen af de delegerede går kolde under landsmødet. Ti minutter i hel åbner dørene ind til landsmødesalen, og de frivillige kommer ud. De står i små grupper med kopper i hænderne og taler.

En dame står og kigger nysgerrigt på den røde bænk. Hun sætter sig og får Virtual Reality brillerne på. Hun bliver transporteret fra grøntsatsbuffeten og til en flygtningelejr i Libanon. Her møder hun syriske flygtninge, som er flygtet fra krigens rædsler.

Bænken var populær

I løbet af landsmødet kommer mange af de delegerede forbi og prøver bænken, og turen væk fra trygge Danmark og til Libanon. De møder flygtningene, og ser hvordan de lever. Det er slidte bygninger, som de bor i og sandet trænger ind undervejs.

”Det er virkelig en oplevelse. Det virker meget realistisk,” siger en af de delegerede. Det opsummerer meget godt de frivilliges oplevelse af bænken. Flere spurgte om det var muligt at låne bænken til et arrangement i deres lokalområde – og det er netop meningen med bænken, at den skal rejse land og rige rundt og besøge de forskellige Røde Kors afdelinger.

De delegerede var glade for at prøve at bænken og opleve flygtningenes situation. Det sætter ens egen virkelighed i perspektiv, og sætter spot på hvor privilegerede danskerne er. At se flygtningenes situation er en god motivation til at hjælpe og støtte. 

Hvis din afdeling vil låne bænken, så skriv en e-mail til Morten Schwarz Lausten på molau@rodekors.dk