Kronprinsen til nytårskur i Røde Kors

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik deltog i sin egenskab af protektor for Røde Kors i den årlige nytårskur. Cirka 100 mennesker som på hver deres måde støtter Røde Kors var også tilstede.

Kronprins Frederik holder tale til Røde Kors nytårskur. Foto: Nikolaj Kristian Carlsen/Røde Kors ©
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 01 FEBRUAR 2020

"Jeg var ude at rejse med Deres Kongelige Højhed i Nepal. En morgen insisterede De på at løbe ned af bjerget, og jeg kunne ikke løbe så stærkt. Deres sikkerhedsfolk fik sved på panden, for de måtte løbe med,” sagde Anders Ladekarl.

Det fik et smil frem på Hans Kongelige Højheds læber, og de mere en 100 forsamlede til Røde Kors nytårskur brød ud i en hjertelig latter. Der var erhvervsledere og kendisser til stede, som hver på deres måde samler ind til Røde Kors.

På bordene stod der forfriskninger og marengs. Kronprins Frederik gik op på scenen og rømmede sig, inden mikrofonen forstørrede hans stemme.

Kronprinsen i frivillighuset

Fokus på Røde Kors' frivillige

“Det er fantastisk for mig at fortælle mine børn og andre hvor barskt det er, men også hvor langt Røde Kors kommer ud generelt med indsatsen, og også hvor langt de danskere der arbejder for Røde Kors kommer ud,” siger kronprins Frederik.

“Den hjælp som Røde Kors’ frivillige yder for dem og deres lokalsamfund er noget særligt, og sådan er det også i Danmark. Over 34.000 danskere er frivillige for Røde Kors over det ganske land. De frivilliges kræfter er afgørende for Røde Kors’ indsats. I der er til stede i dag sætter jeres navne bag Røde Kors, og I yder en vigtig indsats. Det gør vi, fordi verden er ramt af katastrofer og ulighed og ofte af isolation som en konsekvens af det.

“Røde Kors arbejder for et samfund, hvor medmenneskelighed og fællesskab binder os sammen i tid og rum, og det vil sige, at det er transcendent. Jeg har selv sagt en gang, at jeg er også røde korser, og det lader Røde Kors mig også forstå. Det siger jeg stadig med stor stolthed. Som et kendt band sang engang i refrænet ‘lige meget hvem du, lige meget hvor du er, så velkommen her.’ Det kan vi også godt sige om Røde Kors. Tak for ordet og godt nytår.”