Kom med præsidenten til Ukraine

I videoen her fortæller Røde Kors' præsident, Jette Runchel, om sine oplevelser i Ukraine. Hun har netop besøgt landet og nogle af Røde Kors' mange aktiviteter.

JULIE BERGSTRAND-CHRISTENSEN - D. 07 JULI 2023

En smadret skole. Lagerbygninger med nødhjælp. Hjemmebesøg hos ældre og sårbare mennesker. Røde Kors' præsident, Jette Runchel, har netop besøgt Ukraine og nogle af de aktiviteter, som Røde Kors i Danmark støtter op om.

Besøget startede i Kyiv, hvor Røde Kors i Danmark har sit største kontor i Ukraine. Jette Runchel og vicegeneralsekretær Lene Krogh besøgte både Ukrainsk Røde Kors og Internationalt Røde Kors, som vi samarbejder tæt med. 

Videre til Kropyvnytskyj, som ligger længere mod syd. Her besøgte præsidenten vores andet kontor og var blandt andet med ude på hjemmebesøg. En vigtig Røde Kors aktivitet i området er nemlig at hjælpe ældre og sårbare mennesker i deres eget hjem - det kan både være med indkøb, sundhedshjælp eller hygiejne.

Derfra til havnebyen Mykolaiv i det sydlige Ukraine, som tidligere var meget tæt på frontlinjen og har oplevet store ødelæggelser. Her har Røde Kors i Danmark blandt andet støttet med byggematerialer til mindre og midlertidige reparationer af folks hjem. Al støtte foregår gennem Ukrainsk Røde Kors, som viste rundt i området og forklarede om situationen.

"At opleve så konkret, hvad det er, vi kan, når vi arbejder godt sammen, det er helt fantastisk. Det bliver man kun glad for og stolt over," forklarer Jette Runchel.

Tags