Kokkeelever skaber nødhjælpsmiddag med Røde Kors
Med udgangspunkt i ingredienser fra Røde Kors’ nødhjælpskasser skal kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen i København hver dag i uge 21 (maj) sammensætte en 2-retters menu, der sætter fokus på madens betydning ifbm. Røde Kors’ nødhjælpsarbejde rundt om i verdens brændpunkter.
Med udgangspunkt i ingredienser fra Røde Kors’ nødhjælpskasser skal kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen i København hver dag i uge 21 (maj) sammensætte en 2-retters menu, der sætter fokus på madens betydning ifbm. Røde Kors’ nødhjælpsarbejde rundt om i verdens brændpunkter.

Tidligere delegat med masser af udsendelser Mark Münkel fra Røde Kors' Internationale Afdeling og Morten Schwarz Lausten, der er ansvarlig for Røde Kors Skoletjeneste besøgte mandag den 31. marts elever på Hotel- og Restaurationsskolen.
Her fik eleverne et indblik i Røde Kors’ arbejde og et kig i en vaskeægte nødhjælpskasse (fra Ukraine).
Mark fortalte desuden om de mange udfordringer, der er med madlavning i katastrofe- og konfliktområder.
Benspænd, der kan synes umulige, men som eleverne den kommende måneds tid skal arbejde med og omsætte til en fin to-retters menu, serveret af tjenerelever.
Projektet og undervisningsforløbet giver de unge: viden om Røde Kors’ arbejde, forståelse for FN’s Verdensmål og forhåbentligt en oplevelse af, at man faktisk godt kan handle og gøre noget godt for andre, selv i svære situationer altså: en følelse af ’håb’.
Projektet er gjort muligt med midler fra Udenrigsministeriet, og sat i søen af Ungdomsbureauet gennem programmet ’Verdensmål i Hænderne’ i et samarbejde med Røde Kors og Hotel- og Restaurantskolen.
Forløbet gentages i øvrigt for FGU Aarhus senere på måneden.