Kalundborg tog skridt væk fra ensomhed

Linda Larsen er aktivitetsleder for vores ensomhedsindsats, Værket Kalundborg, hvor netværksgrupper for ensomme er med til at skabe nye fællesskaber og tro på tilværelsen. I lørdags blev en hel del flere lokale bekendt med Værkets vigtige og flotte arbejde, da der var arrangeret en gåtur i kampen mod ensomhed

Lidt foto fra en fantastisk dag
KRWIL - D. 14 SEPTEMBER 2021

Cirka 150 forventningsfulde lokale fra Kalundborg og et par københavnersnuder fra landskontoret stod forventningsfulde klar lørdag formiddag på en p-plads foran MENY. Klar til en gåtur i den gode sags tjeneste. Klar til at vandre væk fra ensomheden og mod fællesskabet.

Bag arrangementet var der flere lokale kræfter. Købmandsforretningen, MENY i Kalundborg, der drives med stor passion af kæresteparret Peter og Michael, havde sponsoreret en stor del af arrangementet og deltog også aktivt på dagen, der var også penge fra Aktivtets- og eventpuljen, LIV, i Kalundborg, og den lokale STARK havde også bidraget økonomisk, borgmester Martin Damm (V) var også mødt op for at bakke op om indsatsen, den. Og så var der Linda Larsen. Aktivitetsleder i Værket Kalundborg og den måske nok største motor i at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og det gjorde det:

Hele dagen igennem var stemningen fantastisk, snakken gik, mens kilometer blev tilbagelagt, de små hyggelige madboder, der var sat op langs ruten, diskede op med diverse delikatesser, mennesker mødtes på tværs, skuespillere var placeret på ruten og satte de lokale ind i, hvad Værket egentlig var for en størrelse og det eneste, der måske glippede var, at Pia, der er frivillig i Værket, og også har haft en stor andel i arrangementet, var blevet syg og ikke kunne være med. Linda var ærgerlig over, at Pia ikke fik oplevet den smukke dag, men glædede sig over, hvor godt det hele var gået:
 

”Jeg er helt høj på adrenalin. Jeg har lagt rigtig mange kræfter i det her, og det har været det hele værd. Jeg er simpelthen så rørt og glad over, hvordan det er gået,” sagde en tydelig bevæget Linda, da oprydningen var i gang, og gæsterne havde forladt arrangementet.

Også Peter fra MENY var begejstret:

”Hvor har det været godt. Fantastisk at være med til,” lød det fra Peter, der sjældent siger nej til at støtte gode lokale arrangementer. Det er da heller ikke første gang, at Peter og Linda har sat fokus på ensomhed. Og mon ikke mere er på vej fra de to der er gået hen og blevet tætte venner:

”Jeg kan jo nok ikke lade være,” sagde energibomben Linda, der på fornemmeste vis altså fik sat ensomhed på dagsordenen. Og måske får hun også opbakning fra borgmesteren næste gang.

”Jeg tror, at alle der kender Linda, ved at hun er svær at sige nej til,” lød det med et stort smil og anerkendelse fra scenen under Martin Damms tale.

Også Marie-Louise Gotholdt havde svært ved at skjule sin begejstring og forlod pladsen med et stort kram og tak til Linda.

Dagen der gik
”Walk&Talk-gourmet” hed arrangementet, der startede klokken 10.30. Efter fine taler fra borgmesteren, Linda, lokalkøbmanden Peter og chef for national afdeling, Marie-Louise Gotholdt, indtog den lokale musiker, Kenneth Vester, scenen. Under talerne var der småsnak blandt de deltagende, men da Kenneth Vester begyndte at spille, forstummede snakken blandt publikum og øjne blev rettet mod scenen. Den unge mand vandt mange hjerter, da han på fornem vis fremførte nummeret ”Den anden side af mørkeland”. Sangen handler om netop ensomhed og er skrevet og dedikeret til ”Værket”:

Ræk nu ud og mærk dig selv

Og ryst din ensomme sjæl

For jeg vil vise dig, den rigtige vej

For der er lys på den anden side af mørkeland

Synger Kenneth Vester i omkvædet. Tekst, melodi og ikke mindst fremførelse gav hele arrangementet noget andægtigt over sig, og løftede det til mere end ”bare” en gåtur. Vi kan varmt anbefale nummeret, der findes på Spotify og Youtube. Og mon ikke at vi støder på Kenneth i andre Røde Kors-sammenhæng. Med andre ord: Vi har planer.

Det samme har Linda, og vi glæder os til at se, hvad hun næste gang formår at overraske os med. Det samme gør de lokale, der var meget imponeret over det flotte set-up. De fleste havde vist bare troet, at de skulle ud på en lille gåtur og få en bid mad. Det viste sig at være meget mere end det!