Inspirationsaften om Fremtidens Røde Kors i Ringkøbing-Skjern

Den 24. september var ca. 60 frivillige fra Ringkøbing-Skjern Kommunekreds samlet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter sammen med Røde Kors´ præsident Sven Bak-Jensen, for sammen at have fokus på Fremtidens Røde Kors.

ANN KATRIN DYBDAHL - D. 09 OKTOBER 2019

Den 24. september 2019 var ca. 60 frivillige fra Ringkøbing-Skjern Kommunekreds samlet í Ringkøbing-Skjern Kulturcenter for sammen at have fokus på Fremtidens Røde Kors. Frivillige fra både butikkerne, bestyrelserne, nørklerne, førstehjælp og fra de forskellige sociale aktiviteter deltog, og alle var klar til at kigge med nye øjne på Røde Kors i deres lokalområde.   

Røde Kors’ præsident Sven Bak-Jensen åbnende aftenen med et inspirerende oplæg om Fremtidens Røde Kors. Han gav de mange frivillige et godt billede af ambitionen om at gøre medmenneskelighed til en bevægelse og hvorfor vi I Røde Kors har påtaget os den udfordring. Hvordan kan vi nå endnu flere der har behov for os?

Sven understregede at det er ude i afdelingerne og hos de frivillige at Fremtidens Røde kors tager form, og dette var udgangspunkt for det efterfølgende gruppearbejde.  Her blev der arbejdet intenst med spørgsmål omkring det at samarbejde på tværs, det vigtige ved vores Røde Kors fællesskab og der blev udvekslet nye idéer til aktiviteter og indsatser. Alt sammen vigtige elementer når man gerne vil nå endnu længere ud, nå endnu flere sårbare mennesker og gøre en endnu større forskel.  

Ved at dele ud af deres idéer og herigennem inspirere hinanden til at se nye muligheder, har de i Ringkøbing-Skjern kommunekreds nu sået de første frø til Fremtidens Røde Kors i lokalområdet.  De frivillige ville gerne  gentage arrangementet om et par år og det bliver spændende at se hvor langt de er kommet med deres gode arbejde.