Indianertema vakte lykke på ferielejr

Pandebånd med fjer, totempæle og wigwams. Ferielejren i Haderslev bød som noget nyt på et indianertema - til stor glæde for børn og voksne.

Birthe og Lars Østerbye i fuld indianerdragt.
Foto: Røde Kors Haderslev
MARLENE JACOBSEN - D. 16 SEPTEMBER 2019

I snart mange år har Birthe og Lars Østerbye været drivkræfterne bag den årlige ferielejr, som afholdes af Familienetværket i Røde Kors i Haderslev. Det har været en helt klassisk ferielejr med bålhygge, udendørs leg og kortspil, men i år var det på tide at prøve noget nyt. Parret besluttede derfor sammen med resten af frivilliggruppen, at sommerens ferielejr skulle være bygget op omkring et tema.

Valget faldt på "Indianere". Og det skulle vise sig at være et godt valg.

"Det er gået fantastisk godt. Det har samlet gruppen af familier endnu mere", siger Birthe Østerbye.

Særligt fokus på aktiviteter for mænd

En af årsagerne til at frivilliggruppen valgte at satse på et tema i år har blandt andet været, at der også skulle være aktiviteter for mændene på lejren.

"Vi har mest haft aktiviteter for børn og kvinder, men mændene skal også have noget at lave", forklarer Birthe Østerbye.

Derfor fik mændene til opgave at bygge selve indianerlejren. Og det tog de imod med kyshånd. Lejren blev dygtigt opført og kom blandt andet til at bestå af wigwams, en totempæl og indianertelte. 

Totempæl

Det skal prøves igen

Indianertemaet blev så stor en succes, at det har givet de frivillige blod på tanden for at lave endnu en ferielejr med et tema.

"Det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi har et tema", slår Birthe Østerbye fast.

Hvornår: 8. - 12. juli

Hvem: Familier fra Familienetværket i Røde Kors Haderslev

Hvordan: En Røde Kors-ferielejr støttes af Røde Kors' Landskontor

Mere info: Skriv til familielejr@rodekors.dk