HMK Frederik 10. modtog Dansk Røde Kors’ Hæderstegn

Sidste uge modtog HMK Frederik 10. Røde Kors Hæderstegn. Vores præsident Jette Runchel fortæller her om oplevelsen, hvor hun overrakte Hæderstegnet. 

ANNE FAIGH RYDELL - D. 04 MARTS 2024

Vores præsident fortæller:
"Jeg havde den 29. februar fornøjelsen af at overrække Hans Majestæt Kongen vores organisations højeste æresbevisning, Røde Kors i Danmarks Hæderstegn. Hans Majestæt modtog hæderstegnet for betydningsfuld og langvarig tjeneste for Røde Kors. Til stede var også vores generalsekretær Anders Ladekarl.

Tidligere har Kongens far, Prins Henrik, modtaget hæderstegnet, der ellers normalt tildeles tidligere Røde Kors præsidenter.

Overrækkelsen skete på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og vi benyttede lejligheden til også at overrække Hans Majestæt Kongen en personlig foto-bog med billeder fra Hans Majestæts tid som protektor og kommiteret for Røde Kors, der flot illustrerer det store engagement Hans Majestæt har udvist i mødet med vores frivillige i Danmark og i udlandet. Samtidig takkede vi for den store støtte til vores hjælpearbejde i ind- og udland gennem årene. En støtte, som vi sætter meget pris på."