”Hjælp! Jeg har klippet ledningen til min fastnettelefon over”

Udfordringerne er mange i disse karantænetider. Sarah Maj hjælper med at matche folk i vores Hjælpenetværk – og hun kan fikse det meste.

JULIE BERGSTRAND-CHRISTENSEN - D. 25 MARTS 2020

Behovet for hjælp er stort – men det er lysten til at hjælpe heldigvis også. Over 13.000 har meldt sig som frivillige i vores Hjælpenetværk og onsdag rundede vi 1.000 match af hjælpere og modtagere.

I midten af det hele sidder en flok gæve frivillige i Hjælpenetværkets callcenter. En af dem er Sarah Maj. Hun tager både imod opkald fra folk, som vil hjælpe, og dem, som har brug for hjælp.

"Mange af dem, som ringer, vil gerne melde sig til at hjælpe, hvilket er samtaler, man bliver glad i låget af," fortæller Sarah Maj.

Et usædvanligt opkald

De fleste, som har brug for hjælp, skal have handlet ind, luftet hunden eller hentet medicin på apoteket. Nogle er sat i karantæne, fordi de er syge, mens andre er i risikogrupper og derfor holder sig derhjemme. Men i løbet af en callcenter-vagt kan man støde på mange forskellige udfordringer.

"Det mest usædvanlige er et opkald fra en medarbejder fra Frederikshavn Kommune, der ringer på vegne af en borger i risikogruppen. Borgeren har ved en fejl klippet ledningen på sin fastnettelefon og vil høre, om Hjælpenetværket kan skaffe en ny," fortæller Sarah Maj.

Og selvom det var et lidt specielt problem, så fik Sarah Maj sat personen i forbindelse med en frivillig hjælper, som gik på jagt efter en ny telefon.

Frederikshavneren var en ud af 24 vidt forskellige mennesker, som Sarah Maj fik talt med under sin sidste vagt, og hun er snart klar ved telefonen igen.

Kender du en, som har BRUG FOR HJÆLP til at få købt ind, hentet en pakke, hentet medicin eller andre praktiske gøremål?

Vores frivillige i Hjælpenetværket klar til at hjælpe

Du kan få hjælp, hvis du:

✔ Er særlig udsat pga. sygdom og derfor i selvisolation

✔ Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet

✔ Er smittet eller mistænkt for at være smittet og i hjemmekarantæne

✔ Eller på anden vis har brug for hjælp på grund af coronasituationen.

Ring til os på tlf. 3529 9660