Hent og del nye materialer om, hvordan nyankomne flygtninge kan få hjælp af Røde Kors

Vi har samlet en række initiativer rettet nyankomne flygtninge, da vi oplever en stor efterspørgsel fra flygtninge fra Ukraine, der har brug for hjælp og svært ved at navigere i det danske system. 

Foto: Peter Sørensen.
MAJA-CÆCILIE GLAVIND - D. 17 MAJ 2022

Derfor forsøger vi at række ud til de nyankomne flygtninge i Danmark og gøre dem opmærksomme på, at de kan kontakte Røde Kors, hvis de har brug for hjælp. Har I eksempelvis en netværkscafé eller anden aktivitet, hvor I er i kontakt med nyankomne flygtninge, er I velkomne til at fortælle dem om, hvad Røde Kors (også) kan hjælpe dem med. Vi har samlet nogle materialer, der kan printes og hænges op eller deles ud. I finder materialerne her

Ønsker I at få tilsendt trykte materialer, er I velkomne til at kontakte parat@rodekors.dk


Sådan hjælper Røde Kors nyankomne flygtninge 

rødekors.dk har vi samlet en oversigt over, hvordan Røde Kors hjælper nyankomne flygtninge. Informationen samt alle materialerne findes i versioner på dansk, engelsk, ukrainsk og russisk – men tilbuddene gælder naturligvis alle nyankomne flygtninge uanset, hvor de kommer fra. 

Som ny i Danmark kan man få hjælp ved at kontakte hjælpelinjen Røde Kors Parat på tlf.: 3529 9660 eller via WhatsApp: 4140 4086. Hjælpelinjen er åben mandag-fredag og henvendelser besvares på dansk, engelsk, ukrainsk og russisk. Vi hjælper blandt andet med:

  • Tøj fra Røde Kors’ genbrugsbutikker
  • Sprogtræning og netværkscafeer
  • En frivillig ven eller venskabsfamilie 
  • Praktisk hjælp her og nu, fx i forbindelse med transport eller at komme på plads i ny bolig
  • Hjælp til at komme til lægen - som noget nyt kan flygtninge, der har brug for hjælp til at komme til lægen, ringe til Røde Kors. Vi er klar til at tage imod opkald og rådgive om, hvordan man kommer til lægen i Danmark, hjælpe med at booke tid og sørge for følgeskab til lægeaftale, hvis det er nødvendigt. 
  • Hjælp til at genetablere kontakt med familie, der er blevet adskilt af krig.


Læs mere om, hvordan Røde Kors hjælper nyankomne flygtninge her
 

Tags