Global flygtningeevent med Brothers Across Borders

Tyrkisk Røde Halvmåne, Tysk Røde Kors og IFRC afholder i morgen 24. november kl. 12.30-14.00 en online event / webinar, hvor man kan se verden gennem en flygtnings øjne.  

Prøv selv Brothers Across Borders på www.brothersacrossborders.com
MORTEN SCHWARZ LAUSTEN - D. 23 NOVEMBER 2021

I første del af det globale webinar skal deltagerne være med til at spille den interaktive film Brothers Across Borders som Røde Kors i Danmark udviklede i 2019. Her træder man ned i skoene på Ismael, en 21-årig syrisk flygtning på en mission for at finde sin bror og man skal træffe beslutninger på hans vegne.

Brothers Across Borders blev produceret som en del af kommunikationsplanen for det EU-financierede MADAD-program, der hjalp over en mio. syriske flygtninge i nærområderne til Syrien 2016-2020.

Brothers Across Borders har vundet flere internationale kommunikationspriser. Bl.a. 'Best New Media' ved New Media Film Festival 2020 i Hollywood.

Den interaktive film Brothers Across Borders, der i dag anvendes af Røde Kors-selskaber og uddannelsesinstitutioner mv. over det meste af kloden (pt. mest i USA, Danmark, England, Australien og Spanien iflg. Google Analytics), bygger på ægte fortællinger fra syriske flygtninge i Tyrkiet.

Ved webinaret guides man af Tyrkisk Røde Halvmåne og deltagerne kan selv vælge, hvor flygtningen Ismaels rejse går hen. Undervejs møder han en lang række dilemmaer, som deltagerne så skal vælge mellem.

I anden del af webinaret vil en flygtning fra Afghanistan, vise deltagerne Berlin – byen, hun flygtede til for et par år siden. Hendes rejse er en historie om konstant usikkerhed og frygt gennem den lange rejse fra Afghanistan. 

Eventet er en del af RCRC Urban Collab 2021's virtuelle konference. For at deltage skal man registrere sig på konferencens platform.

  • Filmen er produceret af det danske produktionsselskab Laban Stories for Røde Kors.
  • Målgruppen er europæiske børn og unge mellem 12-17 år. Men voksne kan bestemt også være med. 
  • Supplerende undervisningsmateriale medfølger.
  • Brothers Across Borders er udkommet på ni sprog, herunder dansk.
  • Røde Kors i Danmark ledte hele MADAD-nødhjælps-programmet, der udføres med bl.a. otte andre Røde Kors-selskaber (Norge, Sverige, Holland, Tyskland, Frankrig, Spanien, Schweiz) og IFRC, herunder kommunikationen af programmetDu.