En frivillig vokser med indsatsen i Kenya

At være med i Røde Kors har mange fordele, og Vincent Ochieng Odhiambo har fået nye kompetencer blandet andet indenfor katastrofeberedskab.

NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 25 MAJ 2020

Vincent Ochieng Odhiambo har arbejdet som frivillig i kenyansk Røde Kors 2016, og det har været og er en god oplevelse. Han har været med i aktiviteter i Nairobis region øst. Han har været med i en række teams.

Det har været i Community Engagement - Engagement i Lokalsamfundet - og Training and Disaster Response - Træning og Katastrofeberedskab. I 2017 stod han bag en undersøgelse der handlede om Informal Settlements Livelihood – Uformelle Bosættelse og Levebrød.

I 2018 modtog han træning i katastrofeberedskabet og blev leder for området i det østlige Nairobi, og var med til at håndtere en brand. Han var også med i håndteringen af et terrorangreb i Dusit i 2019, og hjalp til da en bygning kollapsede i Tassia.

Hjælp til at blive et robust samfund

Vincent har primært art med Urban Resilience projekter – Urban Robusthed. Han har fokuseret på at støtte lokalsamfundet i at forstå deres sårbarheder, og de risici der gør dem ekstra udsatte i samfundet.

I forbindelse med Covid-19 pandemien har Vincent hjulpet med at koordinere og støtte og afspritning og desinfektion. Kenyansk Røde Kors’ WASH-program og Verdens Sundhedsorganistionen har samarbejdet om at desinficere folk og lære dem, hvordan man vasker hænder med vand og sæbe.

Lokalsamfundet har reageret positivt på indsatsen og bekæmpelsen af pandemien. Pandemien har haft en positiv indvirkning på Vincents læringsproces. Han har lært mere om ledelse, vigtigheden af afspritning og desinfektion.

Venskabsprojektet i Kenya

Venskabsprojektet i Kenya handler blandt andet om at forbedre sikkerheden. Det gøres ved at sætte fokus på de små landsbysamfund inde i bosættelser og støtte deres muligheder for at skabe et godt og trygt miljø.

Det skal til for at sikre bedre trivsel, værdighed og social sammenhængskraft for beboerne, og det gøres med specifikt fokus på unge. Røde Kors selskaberne i Danmark og Kenya startede deres samarbejde tilbage i 2002.

Projekterne har sidenhen både fokuseret på katastrofeforebyggelse, reproduktiv sundhed og børnesundhed samt forbedring af adgang til vand og sanitære forhold. Ligeledes har Røde Kors i Danmark støttet Kenyansk Røde Kors under naturkatastrofer, hvor der har været behov for nødhjælp.

Vil din afdeling støtte venskabsprojektet i Kenya?

Hvis din afdeling vil støtte venskabsprojektet i Kenya kan det gøres ved klikke og bestille her.
For yderligere spørgsmål kan du henvende dig på aia@rodekors.dk