Camille drømte om en magisk jul - og fik den 

Glædelig 3. advent til alle her på Mit Røde Kors. I dag og de næste to søndage, vil vi lægge et portræt op, hvor I kan læse om en af vores juleværter eller julegæster i aktiviteten Julevenner. I dag kan I læse om Camille. 

Camille og sin lille pige fik en drømmejul i Julevenner
- D. 13 DECEMBER 2020

For to år siden meldte Camille sig til Julevenner. De seneste år var julen tilbragt hos sig selv med sin datter. Det havde været ok, men Camille, der ikke selv kan huske tilbage på en mindeværdig jul i sin egen barndom, gik alligevel og var ærgerlig over, at datteren ikke endnu havde fået en jul. En jul som Camille havde forestillet sig i sin barndom, velvidende om at forestillingen for hende på daværende tidspunkt var utopi. En rigtig jul for Camille er god stemning, hvor alle hjælper til, at der bliver set  disneyshow før maden, lavet julekonfekt, spist god mad sammen, og danset om juletræet. Den jul var langt væk, men en aften sad Camille  på Facebook og faldt over Røde Kors-indsatsen Julevenner. 

I Julevenner bringer vi mennesker sammen juleaften. Juleværter åbner deres hjem for julegæster, og sammen er de med til at sikre at så for som muligt sidder ufrivilligt alene juleaften. Det er op til den enkelte, om de selv vil finde en juleven, eller om de vil bede Røde Kors om at hjælpe med at finde en gæst eller vært. Sidste år stødte onlinefællesskabet Boblberg til som samarbejdspartner og var med til at sikre at over 1.300 danskere holdt jul sammen gennem Julevenner. Camille var en af dem. 

”Jeg gør det primært for min datter. Det er vigtigt for mig, at hun kan opleve nogle af de ting, jeg ikke selv havde mulighed for, da jeg var barn, siger Camille. 

Camille havde en svær opvækst og boede fra hun var cirka 12 på børnehjem. Hun oplevede at blive svigtet, og fortæller at hun som helt lille oplevede at sidde alene juleaften sammen med sin lillebror. I dag er hun en selvstændig kvinde. Dagligdagen går med studier og kvalitetstid med sin datter. En kvalitetstid, der til tider kan stikke lidt af:  

”Måske overgør jeg nogle gange tingene. F.eks. kan jeg ikke bare nøjes med at holde en lille fødselsdagsfest for min pige. Der skal være det hele. Jeg ved jo godt, at hun ikke kommer til at opleve samme afsavn, som jeg selv gjorde som barn. Det handler mest af alt om, hvad jeg føler. Det er noget, jeg fortsat skal arbejde med,” reflekterer Camille, der har taget datteren med på råd i forhold til årets jul:  

”Jeg spurgte hende, hvad hun helst ville: Vil du holde jul bare dig og mig, eller skal vi være sammen med nogle andre også? Jeg fik et klart svar, og at vi skulle være sammen med andre også,” siger Camille og smiler ved tanken om sin beslutsomme datter. 

Det er tredje gang, at Camille skal være juleven. Særligt første gang står som en helt særlig oplevelse. Her fik hun nemlig den ”perfekte” jul, hun altid havde drømt om. 

”Det var præcis, sådan jeg forestillede mig jul som barn. Det var en fantastisk aften på alle måder. Vi nød det begge helt vildt”  

I år har hun bedt Røde Kors om at foretage et match. Om matchet bliver lige så magisk som ved den første jul er ikke til at sige, men uanset hvad bliver det jul igen i år. Også for Camille og hendes lille pige – og det er dem vel undt. 

 

 

 

 

Tags