Book et foredrag om Røde Kors' beredskab

Palle Crone er en af Røde Kors' foredragsholdere. Han har lige lavet et foredrag om det nationale beredskab, som han er klar til at komme på landevejen med. 

Palle Crone på arbejde for Røde Kors i Cox's Bazar, Bangladesh, sammen med Alam fra Røde Halvmåne Bangladesh. Foto: Palle Crone, Røde Kors.
- D. 19 NOVEMBER 2020

Palle Crone er tidligere underviser, han har arbejdet med flygtninge og integration siden 1985, og har gennem en årrække arbejdet med nødhjælp og udviklingshjælp i udlandet – og så er han også én af Røde Kors’ foredragsholdere.

Palle har blandt andet været udsendt som nødhjælpsarbejder i lande som Afghanistan, Etiopien og Sydsudan, og har herigennem førstehåndserfaring med de emner, han holder foredrag om.

Palles foredrag om det nationale beredskab

Når uvejret raser, når terror rammer, eller når store grupper asylansøgere dukker op på de danske motorveje, er det Røde Kors’ nationale beredskab, der står klar med psykosocial hjælp, førstehjælp og anden støtte til de kriseramte mennesker. Det nationale beredskab er en essentiel del af Røde Kors i Danmark. Og det vil Palle gerne bidrage til, at flere ved noget om:

- Vi snakker meget om Røde Kors’ internationale beredskab, det kender folk jo godt, og så hører vi hele tiden om, at vi ikke gør noget i Danmark. Det er derfor, jeg vil fortælle om aktiviteterne, som afdelingerne laver i Danmark; for at synliggøre, at vi rent faktisk også laver en del her, fortæller Palle.

Palle har derfor lavet et nyt foredrag, der netop handler om Røde Kors’ nationale beredskab:

- Beredskabet er en vigtig del af Røde Kors’ fremtræden, men det stod der ikke noget om nogen steder. Så jeg måtte selv finde på, hvad jeg skulle underholde med. I beredskabet går vi ikke ud med brandsprøjter, vi kigger på de mennesker, der bliver berørte af branden. Det er medmenneskelighed i praksis. Vi tager os af de mennesker, der skal passes på. Og det er vigtigt at snakke om, fortæller Palle.

Det levende ord

Ifølge Palle er der mange grunde til at booke et foredrag med ham, eller med en af Røde Kors’ mange andre foredragsholdere:

- Jeg tager udgangspunkt i Grundtvig, i det levende ord. Man kan læse alt det her i forskellige bøger, men det er vigtigt at give det et personligt touch: min historie. Hvis folk skal have noget information, skal de have det på en måde, som gør det levende, så de forstår det. Jeg vil gerne fortælle en god historie, på en måde, der giver dem en oplevelse og noget viden, så de går hjem og føler, at de er blevet klogere, fortæller Palle.

Det nationale beredskab er blot ét af de emner, som man kan høre foredrag om. Se alle de spændende foredragsholdere og hvilke emner, de brænder for at fortælle på listen over foredragsholdere. Her kan der blandt andet findes foredrag om hvordan man holder gejsten som frivillig, Nairobis fødestuer, eller krigshærgede områder i Etiopien.

Og hvis man ikke ved, hvad man er interesseret i at høre om?

- Ja, så kan jeg da finde noget de kan blive interesserede i! Humanitært arbejde generelt er en stor vifte af ting og sager der sker. Der er ikke grænser for elendighed i verden. Vi er et privilegeret samfund i Danmark, så det er for mig vigtigt at formidle, at sådan er situationen altså ikke for alle mennesker, mener Palle.

Se og book alle Røde Kors' foredragsholdere her