90-årig tømmer tøjcontainere for Røde Kors

Finn Sørensen er lige fyldt 90, men er stadig en af de trofaste og stabile frivillige kræfter hos Røde Kors i Skærbæk i Sønderjylland.

Foto: Tommy B. Nielsen
- D. 17 OKTOBER 2024

Af Tommy B. Nielsen

Sammen med sin makker stiller Finn Sørensen hver mandag med bil og trailer ved de blå tøjcontainere for at læsse de mange store og ofte tunge poser med genbrugstøj på traileren. Tøjet bliver herefter bragt frem til den lokale genbrugsbutik, og selv om 90-års fødselsdagen nu er passeret, har Finn Sørensen ingen planer om at stoppe.

”Jeg skal have noget at tage mig til. Jeg kan jo ikke læse bøger eller aviser hele tiden,” siger den aktive 90-årige. Han har nu haft tjansen med tøjcontainerne i fem år.

”Det startede med, at min kone, Gritt, begyndte at arbejde i Røde Kors’ genbrugsbutik, og så var det jo ikke så unaturligt, at jeg hjalp til med at tømme containerne,” siger Finn.

I det sidste års tid har Finn Sørensen haft sin nabo, Bent Sørensen, som fast makker. Det er et par rutinerede herrer. Bent Sørensen er ganske vist ”kun” 83 år, men han har gennem 10 år kørt for Røde Kors i nabobyen Toftlund.

”Vi er utroligt glade for at have sådan et par friske mænd til at hjælpe os, og vi håber, de bliver ved rigtig længe,” siger den lokale Røde Kors-formand, Marianne Vind, der en mandag morgen kom forbi med en buket blomster i anledning af Finn Sørensens 90-års fødselsdag.

Foto: Tommy B. Nielsen
Foto: Tommy B. Nielsen

Store mængder genbrugstøj

I Skærbæk afleveres der så meget genbrugstøj, at den lokale genbrugsbutik omtrent er selvforsynende. Derfor er de to friske og pligtopfyldende mænd i sving hver eneste mandag uanset vejret.

”Der er ikke ret meget, der kan holde os tilbage,” siger de samstemmende.

Finn Sørensen gik på pension for 28 år siden efter at have været præst på Mandø i mange år. I sin pensionisttilværelse har han tidligere deltaget flittigt i den offentlige debat som produktiv læserbrevsskribent. Mange af især JydskeVestkystens læsere husker stadig hans skarpe og bidende pen.

Fakta

I Skærbæk er der godt 3.200 indbyggere. Røde Kors har tre tøjcontainere i byen fordelt på to adresser. Der afleveres omkring 35 fyldte poser med genbrugstøj hver uge.