En bedre indkomst og flere muligheder i Liberia

Hawa Boakai fra Liberia har fået en bedre indkomst på grund af sæbe. Projektet i Liberia er støttet af venskabsmidler og har hjulpet Hawa med træning i at producere sæbe. I dag har hun råd til at sende sine børn i skole og spare penge op.

Hawa Boakai er i gang med at uddanne sig til sæbeproducent. Ⓒ Røde Kors foto.
NICAR - D. 09 OKTOBER 2018

Hawa Boakai får psykosocial støtte og beskæftigelsesrettet træning sammen med 101 andre sårbare mennesker fra i Lofa regionen i Liberia, hvor Røde Kors arbejder for at sikre et mere robust og modstandsdygtigt lokalsamfund. Hawa Boakai er i gang med en uddannelse, hvor hun lærer at fremstille sæbe.

“Før jeg begyndte på uddannelse, blev jeg ikke respekteret, og de andre tog ikke det, jeg sagde, alvorligt, fordi jeg ikke havde noget at give tilbage til mit lokalsamfund. Takket være Røde Kors ser de andre anderledes på mig. Selv når jeg ligger og sover, kan folk fra mit lokalsamfund banke på min dør og købe sæbe,” siger Hawa Boakai.

Før Hawa Boakai blev en del af programmet, der er blandt andet er støttet af lokalafdelingerne gennem venskabsmidler, forsørgede hun ved at arbejde fra dag til dag . Det tjente hun to dollars om dagen på. Hun er mor til tre børn og enke og havde derfor ikke råd til at sende sine børn i skole på grund af den lave indkomst.

Gift som 17-årig

Hawa Boakai blev som 17-årig tvunget til at gifte sig med en mand i 50’erne, og hendes forældre tillod hende ikke at gå i skole, da hun var yngre, selvom hun gerne ville.

Hendes mand døde i 2016 efter et sygdomsforløb, og hendes svigerforældre nægtede at støtte hende med at opdrage hendes børn. Det gjorde, at Hawa Boakai kom i en svær situation, hvor hun på egen hånd måtte kæmpe for sin families velfærd.

Selvom Hawa Boakai stadig ikke er færdig med sin uddannelse, bruger hun sine kvalifikationer til at tjene penge til sin familie. Hun siger, at hun nu er stand til at lægge penge til side og spare op. Det har givet hende mulighed for at tage et lån og sende de to ældste børn i skole. Hawa tjener ca. 20 dollars om ugen. Hun forventer, at hendes indkomst vil fordobles, når hun får en startpakke fra projektet i november.