Røde Kors og Boblberg

Røde Kors har et partnerskab med den digitale platform Boblberg. Boblberg er en digital opslagstavle, hvor man kan finde eller søge fællesskaber. Sammen vil Boblberg og Røde Kors hjælpe endnu flere mennesker ind i fællesskaber:

  • På Boblberg hjælper mennesker sig selv og hinanden ved at indgå i mange forskellige fællesskaber via platformen. Sammen kan Røde Kors og Boblberg nå endnu flere, der mangler et fællesskab.
  • På Boblberg har vi i Røde Kors mulighed for at invitere endnu flere ind i vores Røde Kors-fællesskaber enten som deltagere eller frivillige.
  • Sammen med Boblberg tilbyder vi også digitale besøg til ensomme på snaksammen.dk og online sprogtræning til flygtninge og migranter på sprogland.dk. Sammen med Boblberg udvikler vi således nye digitale fællesskabsaktiviteter, så vi kan nå endnu flere.

Flere end 350.000 danskere er allerede på Boblberg.dk

Boblberg sammen med Røde Kors

Kom godt i gang med Boblberg

Gå ind på hjemmesiden boblberg.dk. Skriv hvilken kommune, du bor i, og udfyld resten af felterne. Passwordet er et, du kun skal bruge til Boblberg.

Login på BoblbergNår du har oprettet dig som Boblberg-medlem, kan du se bobler i dit eget område, din region og fra resten af landet. Du kan også søge på ord som fx ’ensom’ eller ’tilflytter’ i søgefeltet øverst oppe.

Hvis din kommune har abonnement på Boblberg, kan du skrive til andre Boblberg-medlemmer i kommunen. Hvis din kommune ikke er med, kan du udelukkende skrive til folk i andre kommuner.

Boblberg er nemlig finansieret af flere end 45 samarbejdskommuner. Det er gratis for borgerne at bruge Boblberg. Fuld adgang til platformen kræver, at kommunen abonnerer på Boblberg. Se på kortet om din kommune er med.

Boblbergs samarbejdskommuner

Hvad kan du gøre som Røde Kors’er?

Foreslå folk at bruge Boblberg
Hvis du møder nogen, der mangler et fællesskab, som Røde Kors ikke tilbyder, så foreslå dem at oprette en ’bobl’ eller tage et kig på alle de bobler, der allerede er på Boblberg. Du kan også henvise deltagere i Røde Kors-aktiviteter til at bruge Boblberg til at udvide deres netværk eller finde nye fællesskaber.

Fortæl om Boblberg
Måske er der nogen omkring dig, som kunne have gavn af et fællesskab eller kan tilbyde et fællesskab til andre. Jo flere mennesker der er på Boblberg, jo flere kan hjælpe sig selv og hinanden ind i et fællesskab. Derfor arbejder Boblberg sammen med Røde Kors på at gøre platformen landsdækkende.

Den bedste måde at fortælle om Boblberg på er at præsentere nogle af menneskene på platformen. Her kan du læse masser af gode historier om, hvad folk har fået ud af Boblberg

Brug Boblberg til at finde flere til vores Røde Kors-fællesskaber
Det kan enten være folk, der har brug for hjælp eller folk, der har ressourcer til at hjælpe andre. Prøv fx at søge på ’tilflytter’, hvis du bor i en større by. Måske finder du nogen med overskud til at være noget for andre, som bare mangler et fællesskab at være det i. Du kan også søge på ’ensom’. Måske finder du nogen, som mangler andre at gøre noget sammen med eller at være en del af et fællesskab. Det kan jo fx være i en Røde Kors Butik.

Få kommunen med
Hvis kommunen ikke allerede samarbejder med Boblberg, kan I i bestyrelsen opfordre dem til det. 

Her kan du læse mere om, hvordan du kan bruge Boblberg.

Hvis du har spørgsmål til Røde Kors’ partnerskab med Boblberg, er du meget velkommen til at skrive til innovationschef Andreas Hjorth Frederiksen på anfre@rodekors.dk

Du kan læse mere om det strategiske samarbejde på RødeKors.dk/boblberg

Røde Kors + Boblberg