Om Aarhus

Røde Kors Aarhus har til huse i centrum af smilets by, hvor vores skønne frivillighus inviterer frivillige, brugere, borgere og ansatte indenfor. Her er altid kaffe på kanden og godt humør. Aarhus afdelingen vægter fællesskab højt og opfordrer vores frivillige til at bruge huset aktivt både til fælles arrangementer og interne møder.

Vi har 650+ fantastiske frivillige, som er fordelt på 27 aktiviteter. Vores frivillige gør et kæmpe stykke arbejde og er med til at gøre en forskel for rigtig mange mennesker i Aarhus og omegn. Vi arbejder målrettet på at yde frivillig hjælp, hvor der er behov for det. Vi handler, hvor vi ser et behov og er en afdeling i konstant udvikling. Derfor valgte vi i 2018 at ansætte en sekretariatsleder og en kommunikationsansvarlig samt at udvide vores bestyrelse til 11 medlemmer.

Vores sociale aktiviteter dækker en bred vifte af indsatsområder; ensomme, netværk, hjemløse, flygtninge og akut. Endelig tilbyder vi førstehjælpskurser og IHL-undervisning.

Aarhus-afdelingen har fem genbrugsbutikker. Vores største butik, og den eneste som sælger møbler, er lokaliseret i Egå. Derudover har vi butikker i Holme, Åbyhøj og Højbjerg. Seneste skud på vores genbrugsstamme er konceptbutikken Krydsfelt, som åbnede i 2018. Den har adresse på Nørre Allé i Aarhus og er er et samarbejde med Ungdommens Røde Kors.

Vi har en del aktiviteter, som er et samarbejde med andre organisationer eller instanser i Aarhus. Vi mener at sammen står vi stærkere, og at vi kan løfte meget mere i fællesskab. Vi samarbejder blandt andet med Ældresagen, Kirkens Korshær, Blå Kors, Aarhus Domprovsti og Aarhus Kommune. Vi har flere samarbejdsaktiviteter på tegnebrættet.

Du er altid velkommen til at kontakte Røde Kors Aarhus såfremt du er interesseret i at høre mere om afdelingen og vores aktiviteter.