Her er de mest stillede spørgsmål om engagement undersøgelsen Vi opdaterer siden løbende. Har du spørgsmål, eller du mangler svar på noget, skriv til MRKredaktion@rodekors.dk
Spørgsmål og Svar
Hvad er engagementsundersøgelsen?
En undersøgelse af det frivillige engagement i Røde Kors. Rapporten er lavet i 2022 af Epinion i samarbejde med Røde Kors. Enkelte steder er der sammenlignet med den seneste engagementsundersøgelse fra 2017.
Hvor mange har svaret?
Den indeholder svar fra knap 7.000 nuværende frivillige (Røde Kors, Parat og URK) og over 1.000 tidligere frivillige. Det giver en svarprocent på 18 pct.
Hvorfor undersøger vi de frivilliges engagement?
Undersøgelsen giver et samlet billede af, hvad der karakteriserer frivillige i Røde Kors og giver mulighed for at gå i dybden med en række temaer, der er centrale for udviklingen af Røde Kors. Den giver også vigtig viden i forhold til rekruttering og modtagelse af nye frivillige og viser en masse om tilfredshed og motivation.
Kan jeg se resultater for specifikke grupper af frivillige eller afdelinger?
Det er muligt at se resultaterne for frivillige i sin egen kommunekreds. Alle formænd har fået tilsendt et unikt link, der giver adgang til anonymiserede svar fra frivillige i egen kommunekreds. Hvis en kommunekreds har haft under 15 besvarelser, så er svarene dog ikke delt med formændene i pågældende kommunekreds, da vi har vurderet at det er et for lille grundlag til at konkludere ud fra og bevare anonymiteten.
Hvad dækker ”de frivillige i Røde Kors” over?
Undersøgelsen afdækker oplevelserne blandt aktive frivillige i Røde Kors dvs. frivillige i Røde Kors (ekskl. parathjælpere), Ungdommens Røde Kors og Parathjælpere.
Hvordan ser den typiske Røde Kors frivillige ud?
Røde Kors’ frivillige er en mangfoldig gruppe. Men den typiske frivillig i Røde Kors er en kvinde (3 ud af 4) over 65 år (over halvdelen). Muligheden for at være ad hoc frivillig gennem Parat har været medvirkende til, at vi er blevet flere forskellige frivillige, og at vi samlet er blevet flere frivillige.
Hvor i landet bor de frivillige?
Flest af de frivillige i Røde Kors hører til uden for de store byer. 8 ud af ti bor i en mindre by/landsby eller mellemstor by. At Røde Kors står stærkt i de mindre byer, har stor betydning i en tid, hvor en del af de mindre kommuner kæmper med fraflytning, øget ledighed og faldende indtægter til velfærd.
Er der tilfredshed med at være frivillig i Røde Kors?
Der er en stor tilfredshed med at være frivillig i Røde Kors. 9 ud af 10 (93 pct.) af de aktive Røde Kors’ frivillige er enten tilfredse eller meget tilfredse med at være frivillig
Hvad motiverer de frivillige?
Frivillige i Røde Kors er typisk motiveret af ønsket om at hjælpe andre og gøre en forskel. Derudover er det også vigtigt for mange at de selv kan bestemme, hvilke og hvor mange opgaver, de siger ja til. Derudover er der interessante forskelle mellem frivilliggrupper i deres motivation - relateret til både type af engagement og af demografi.
Undersøgelsen viser, at det vigtigt for de frivillige, at det er Røde Kors som organisation, de er engagerede i. Mere end 3 ud af 4 svarer, at det er vigtigt, at det er RK/URK og ikke en anden organisation, de er frivillige i. Det gælder også for Parathjælperne, at det er vigtigt, at det er RK/URK, de er engagerede i.
Hvordan går det med at rekruttere nye frivillige?
Vi bliver flere og flere frivillige, og at vi har held med at rekruttere nye typer af frivillige til nye former for aktiviteter. Men undersøgelsen viser også, at det kræver en stor indsats at få rekrutteret frivillige til vores kerneaktiviteter.
Føler frivillige sig godt modtaget i Røde Kors?
Nye frivillige føler sig rigtig godt modtaget i Røde Kors. Faktisk svarer hele 98 pct., at de i enten høj eller nogen grad føler sig godt modtaget, hvilket er en stigning i forhold til 2017 (93 pct.). Og størstedelen af de frivillige i Røde Kors oplever at have de rigtige kompetencer til at løse opgaverne (69 pct.).