If War Comes To You lærer dig om krigens regler

Den interaktive film If War Comes To You oplyser og lærer os om krigens regler og Røde Kors' rolle i krig, dramatisk fortalt gennem tre mennesker midt i en krig.

I filmene kan man vælge mellem soldaten, Røde Kors-medarbejderen eller den civiles synsvinkel.
MORTEN SCHWARZ LAUSTEN - D. 01 MARTS 2024

If War Comes to You’ er en blanding af film, computerspil og læring. Det er en interaktiv oplevelse, som giver os, brugere, et fælles sprog, når vi skal tale om de dilemmaer og problemstillinger, der opstår i krigens kølvand.

Det er en rejse gennem tre menneskers barske virkelighed i krig, hvor valg har konsekvenser, og ethvert skridt tæller.

’If War Comes To You’ er produceret af det danske film-produktionsselskab Laban Stories som også producerede den mange gange prisvindende Brothers Across Borders i 2018/2019, der omhandlede flygtninge på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

Det er os her i Røde Kors i Danmark, der har stået for idéudvikling og projektledelse af ’If War Comes To You’ i tæt partnerskab med ICRC og en række andre Røde Kors-selskaber. Derfor er findes ’If War Comes To You’ på en lang række sprog, herunder dansk.

Den interaktive oplevelse, de tre film, om den samme situation i en krigszone, hvor man selv som bruger, er med til at drive handlingen frem alt efter, hvad man svarer på de dilemmafyldte spørgsmål, ligger på en hjemmeside, hvor der findes masser af ekstra viden om krigens regler, Geneve-konventionerne og Røde Kors’ særlige mandat i krig. 

Ved at skabe film eller spil eller en blanding af begge dele kommer vi ud til andre og flere målgrupper end med mere traditionel kommunikation.

Røde Kors' særlige rolle i krig

I krig har Røde Kors en særlig rolle. Det er Røde Kors’ opgave at hjælpe syge og sårede, besøge og hjælpe krigsfanger, og at appellere til, at krigens stridende parter overholder alle krigens regler.

Men Røde Kors har desuden lovet de stater, der har underskrevet Geneve-konventionerne at hjælpe med at formidle om reglerne for krig. Det gør vi på mange forskellige måder i Danmark. ’If War Comes To You’ er en af dem. 

If War Comes To You er økonomisk støttet af ICRC, Røde Kors i Danmark og en række andre Røde Kors-selskaber i Europa.

1. marts begynder en landsdækkende kampagne for 'If War Comes To You'. 

Prøv selv her