Frivillige på udrejsecenter blev hædret med fornem pris

Det var et overvældende og rørende øjeblik i landstingssalen på Christiansborg, da Finn Nørgaard Prisen 2024 gik til en helt særlig gruppe af frivillige – nemlig de over 50 engagerede mennesker, der hver eneste uge gør en forskel for beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård.

Finn Nørgård Foreningens pris gik til alle cirka 50 frivillige fra flere forskellige organisationer, der hver dag gør en stor, medmenneskelig indsats for beboerne på udrejsecenteret.
SUSAN HOFFMANN - D. 04 APRIL 2024

Som man kan se på billedet, så havde både frivillige og beboere taget turen til Christiansborg. Finn Nørgaards gudbarn overrakte prisen med ordene: ”I får prisen for at møde mennesker i svære livssituationer med varme, omsorg og overskud, hvorved I både skaber tryghed og styrker fællesskabet.” Sofie Stubkjær Hansen fra Ungdommens Røde Kors og Lindvig Osmundsen, præst og frivillig i bibelcafeen, modtog prisen på vegne af alle de frivillige.

Prisen er givet til alle frivillige ved Kærshovedgård. En del af frivilligaktiviteter drives gennem Røde Kors og Ungdommens Kors: cykelværksted, ungeklub, kvindeklub, mandagscafé, tirsdagscafé, strikkeklub, netværksvenner, udflugter etc. Dertil kommer Bording Bibelcafe, som har drevet frivilligaktivitet siden centrets start for nu 8 år siden. I samlet flok tog de frivillige sammen med en flok af beboerne i bus over til prisoverrækkelsen. Det var rigtig godt at dele denne store oplevelse sammen. For beboerne var det også godt at mærke, de ikke er glemt.

Fælles for det hele er, at den frivillige indsats bygger på medmenneskelighed og omsorg over for en gruppe mennesker, der befinder sig i en svær situation. Nogle er afviste asylansøgere, andre er udvist ved dom. Mange er i en fastlåst situation på ubestemt tid, og deres muligheder for at opretholde kontakt til familie og venner er stærkt begrænsede.

På den baggrund har de frivilliges indsats en helt særlig værdi, som fortjener at blive værdsat og anerkendt. Den anerkendelse har de nu fået.

Tusind tak til Finn Nørgaard Foreningen for prisen og TAK til udrejsecenterets frivillige for en helt fantastisk, medmenneskelig og omsorgsfuld indsats på en af landet mest omdiskuterede adresser.

Man kan læse mere om Finn Nørgaard Foreningens arbejde på deres facebookside:

https://www.facebook.com/finn.norgaard.foreningen

Via dette link kan man se videoen fra Kærshovedgård, som blev vist ved prisoverrækkelsen:

https://www.facebook.com/watch/?v=703054515026237&ref=sharing

Tags