Bent Kauffmann fratræder formandsposten i Hillerød efter 69 år som frivillig

Som 9-årig får Bent muligheden for at være figurant i en beredskabsøvelse. Siden da har Bent været frivillig og sidenhen formand for Hillerød afdelingen, men nu giver han stafetten videre.

Bent fik tildelt Røde Kors i Danmarks Hæderstegn til sin afskedsreception fredag den 8. marts 2024
MATIAS CHRISTENSEN - D. 12 MARTS 2024

Der skal være beredskabsøvelse i København, og der skal bruges figuranter til at spille ofre. Bent synes, det lyder sjovt, og han bliver sminket, placeret i en kælder i Gothersgade og bliver senere ”reddet”. Det er startskuddet til Bents langvarige karriere som frivillig for Røde Kors, der starter helt tilbage i 1955.  

”Det var en almindelig onsdag aften, og når man var fundet, blev man sendt ned til et lokale med andre unge, der også var figuranter. Vi fik en sodavand, og det var jo smart PR, det gjorde man ellers ikke på en almindelig hverdag i 1955,” griner Bent lidt, der på det tidspunkt var 9 år gammel.

Efterfølgende holder den lokale leder af Ungdommens Røde Kors en underholdende tale, hvor hun fortæller de unge, at hvis de synes, det har været sjovt at være med i øvelsen, kunne man melde sig i Ungdommens Røde Kors. Det fangede Bent.

En ekstraordinær indsats

Siden beredskabsøvelsen i 1955 har Bent været frivillig for Ungdommens Røde Kors (URK), landsformand for URK, samarit, førstehjælpsinstruktør, foredragsholder, besøgsven, afdelingsformand, amtsformand, hovedbestyrelsesmedlem samt formand for udvalg i hovedbestyrelsen – for bare at nævne nogle af Bents mange poster og opgaver.

”Det har været givende og udviklende. Specielt arbejdet i hovedbestyrelsen fik mig til at tænke på – hold da op, hvor er det et sejt fællesskab. Det er ligegyldigt, hvilke holdninger man har til dagligt, vi kan stadig løfte opgaver i fællesskab,” fortæller Bent.

Der blev holdt afskedsreception for Bent fredag den 8. marts, hvor blandt andre vores præsident Jette Runchel, Anders Ladekarl og Hillerøds borgmester Kirsten Jensen var med som gæster og talere. Efter Jettes tale, fik Bent overrakt Røde Kors i Danmarks Hæderstegn for en langvarig og ekstraordinær indsats.

Fokus på det lokale arbejde

”Jeg har haft mange spændende oplevelser i hovedbestyrelsen, netop med mange forskellige typer folk. Men det er langt væk fra det lokale og praktiske arbejde. Så vil jeg hellere koncentrere mig om det lokale arbejde,” fortæller Bent, der ikke er helt færdig med Røde Kors, selvom han nu har fratrådt sin formandspost.

For udover arbejdet i hovedbestyrelsen, har det lokale arbejde været vigtigt for Bent, som blandt andet var med til at udvikle patientstøtteaktiviteten i afdelingen i Hillerød. Bent fortsætter derfor som frivillig i Røde Kors i sin lokalafdeling, og har også et godt råd med til andre frivillige.

”Dyrk fællesskabet afdelingerne imellem. Erfaringsudveksling og at kunne spørge en anden afdeling til råds om, hvordan de har løst en udfordring, er bare virkelig vigtigt. Jeg tror det er sundt, at man hjælper og styrker hinanden.”