Vejret drillede Røde Kors i Hørsholm

Netop som Røde Kors indsamlingen startede kl. 11 søndag formiddag begyndte det at støvregne i Hørsholm, hvilket desværre fik nogle tilmeldte indsamlere til at melde fra i sidste øjeblik. Resultatet af årets lokale indsamling blev lidt lavere end sidste år hvor vejret også var dårligt på indsamlingsdagen.
Mathilde Risvig
3 oktober 2017

Der blev i alt samlet 110.567 kroner - heraf ca. 20.000 kr. på MobilePay på de 90 ruter som blev besat og en gadeindsamler.

Indsamlingskoordinator Rachel Moldavsky siger: "Vi er rigtig glade for resultatet af indsamlingen, selvom vi naturligvis havde håbet at det ikke ville mindre end sidste år. Vi vil takke de mange indsamlere som trodsede den grå himmel og tog en tørn i tre timer op og ned af villaveje og trappeopgange. Deres indsats får stor betydning for den hjælpearbejde som Røde Kors yder i verden brændpunkter. Ligesom vi skylder de mange borgere som modtog indsamlerne en stor tak".

Sven Bak-Jensen der i sommer overtog posten som præsident for Dansk Røde Kors er bosiddende i Hørsholm deltog som sædvanlig i den lokale del af landsindsamlingen.

På spørgsmålet om hvordan han blev modtaget på sin rute siger Sven: "Jeg mødte mange venlige mennesker og det var rigtig dejligt at mærke den store sympati der er for Røde Kors' arbejde herhjemme og ude i verden . Nogle lå ikke inde med kontanter, men så klarede vi det via MobilePay,  generelt var der stor vilje til at bidrage til at hjælpe mennesker i nød. Der var en venlig husejer der bød mig på et friskplukket æble, som tak for at jeg samlede ind".

Den personlige rekord fik Jerry Ritz bestyrelsesmedlem og aktiv i Røde Kors integrationsteam med  2.455 kr. i kontanter + plus ca. 1.000 kr. i MobilePay.

Jerry Ritz: "Jeg har tidligere haft rekorden, så det var sjovt at ramme et beløb som er ca. tre gange den gennemsnitslige beløb per indsamler. Jeg benyttede mig af at en del dagligvarer butikker havde åben og stod på gaden foran et supermarked. Når folk har indkøbskurven propfyldt med varer, så behøver man ikke at gøre opmærksom på at der mange steder i verden er folk de hverken har mad eller vand."

Rungsted Privatskole besatte 38 af ruterne med elever og forældre - og leverer igen en uundværlig indsats. 

(Denne fine historie er forfattet og indsendt af Jerry Ritz).

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...