National ungekonference i Frivillighuset

Næste uge i Frivillighuset byder blandt andet på præsidentbesøg, national ungekonference og et fodboldmæssigt indspark fra Asylum United
Spillere og frivillige fra organisationen Asylum United Fotograf: Asylum United
Mette Krogh Hansen
13 april 2018

National ungekonference
Hvordan styrker vi inklusionen af unge flygtninge? Og hvordan er det egentlig at være ung flygtning i Danmark, hvis vi spørger de unge selv?
De spørgsmål sætter Ungdommens Røde Kors og Røde Kors fokus på onsdag den 18. april, når der inviteres inden for i Frivillighuset til national ungekonference om unge flygtninges overgang til voksenlivet i Danmark.

Til konferencen deltager blandt andre frivillige og de unge flygtninge selv. De 110 tilmeldte skal blandt andet høre et oplæg fra tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og deltage i forskellige workshops.

Besøg fra ICRC præsident Peter Maurer 
ICRC's præsident Peter Maurer gæster Røde Kors i Danmark på torsdag. Han vil blandt andet fortælle om humanitær adgang og hvordan ICRC og Røde Kors forholder sig til overtrædelse af Genevekonventionerne og beskyttelse af civile.

Mødet holdes i Frivillighuset.

Oplæg om Fængselsbesøgstjenesten og Primus Motor
Foreningen af Yngre Kriminologer kommer tirsdag den 17. april på besøg i Frivillighuset. FYK er en tværfaglig forening, der primært består af studerende og kandidater fra jura, sociologi, antropologi og psykologi og som har en interesse for kriminologi, sociale forhold og samfundsdebat.

Under deres besøg skal foreningen have et oplæg om Røde Kors' fængselsbesøgstjeneste og Primus Motor, som er Røde Kors' frivillige mentorordning for løsladte.

Dagen rundes af i Røde Kors Oplevelsen.

Asylum United
Sidste halvdel af ugen i Frivillighuset rundes af på fineste vis med besøg fra organisationen Asylum United. Organisationen laver i samarbejde med Røde Kors fodboldtræning for kvinderne på Avnstrup og Sandholm asylcenter.

Mødet i Frivillighuset er for organisationens frivillige.
 

Gå ind og følg Frivillighuset på Mit Røde Kors.

Hver fredag holder vi dig opdateret om Frivillighusets kommende aktiviteter og arrangementer.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit fra Ringsted lader sig rive med

Ringsted afdelingens afgåede formand Birgit Thorsted lader sig med egne ord rive med. Så da hun for...