Krishnas hus ødelagt af vandmasser

Vores nødhjælpsarbejder Jan Erik Krøyer har været i Nepal og med egne øjne set konsekvenserne af oversvømmelserne. Hør ham fortælle i videoen.
Mathilde Risvig
8 september 2017

Vores udsendte nødhjælpsarbejder Jan Erik Krøyer har blandt andet mødt Krishna, der måtte flygte over hals og hoved, da vandmasserne ramte. Hør hendes historie i videoen.

Khrishna har fortalt, at klokken var omkring kl 10 om formiddagen, da vandet kom.

Khrishna var i huset sammen med sin datter, da hun så vandet komme strømmende. Hun skyndte sig at redde sin datter og løbe over til naboen, hvis hus har to etager.

Der sad de så på naboens tag i et døgn indtil vandet strømmede videre ned mod Indien. Derefter fandt hun et stykke tørt land, hvor de kunne være de næste par dage, indtil vandet var faldet så meget, at de kunne komme tilbage til huset.

Krishna hus er så ødelagt det ikke kan reddes. Hun skal have et nyt til sig selv og sin to-årige datter. Vi hjælper hende så godt vi kan med køkkensæt og vandrensningstabletter og det kan du også, hvis du melder dig som indsamler.

Røde Kors-indsamlingen 2017

Når du melder dig som indsamler søndag den 1. oktober eller støtter indsamlingen med et bidrag, er du med til at hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker.

Du er med til at sikre, at vi kan være til stede i verdens brændpunkter og yde hjælpen, hvor behovet er størst. Når katastrofer rammer, og når krigen raser.

Og hver en krone tæller. Som indsamler vil du typisk samle 1.000 kr. ind. For det beløb kan Røde Kors for eksempel sikre midlertidigt husly til to familier på flugt.

Før, under og efter katastrofen

En del af indsamlingen vil gå til at sikre, at vi kan respondere på de humanitære kriser, vi oplever lige nu. Derudover vil en del af de indsamlede penge gå til vores katastrofefond, der er den pengesum, der altid skal ligge klar til at blive sendt af sted, hvis en ny, akut katastrofe finder sted. Så vi kan handle med det samme og redde liv, når det gælder. Og så vi kan blive tilbage, når støvet har lagt sig, og hjælpe mennesker og lokalsamfund på fode igen.

En del af pengene vil gå til at sikre det langsigtede hjælpearbejde i nogle af verdens fattigste lande. Det giver os mulighed for at opbygge varslingssystemer, uddanne mennesker i livreddende førstehjælp og andre indsatser, der redder liv, når både små og store katastrofer rammer.

I Danmark er pengene med til at gøre en forskel for nogle af samfundets mest sårbare mennesker, når vores frivillige hver eneste dag rækker hånden ud til flygtninge, udsatte børnefamilier og ensomme ældre rundt omkring i landet.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Michael mistede mælet

"Niels Aage, der tog du fusen på mig. Men det er jo ikke et enmands projekt at lave sådan en butik...