Kom til forpremiere på 'I Syrien'

Den nervepirrende spillespil ‘In Syria’ får forpremiere i Grand på mandag den 18. juni. Efter filmen vil der være Q&A modereret af den prisvindende journalist Nagieb Khaja, samt øl fra Den Belgiske Ambassade.
Hvordan påvirker krigen en families dagligdag? Hvis du er i hovedstadsområdet, så tag med i biografen på mandag.
Morten Schwarz Lausten
13 juni 2018

På mandag den 18. juni inviterer filmfestivalen CPH PIX , Filmmagasinet Ekko og Grand Teatret til forpremiere på belgisk-franske Philippe van Leeuws intense ‘In Syria’, der vandt publikumsprisen på både CPH PIX 2017.

Filmen skildrer Syriens borgerkrig indefra, og vi ser hvordan krigens kaos påvirker en families daglige liv. Over et døgn følger vi familien forskanset i den sidste beboede lejlighed i en ejendom i Aleppo, mens bomberne falder og skudsalver danner lydtapet for dagligdagen.

Gruppens matriark, Oum Yazan, holder styr på alle, gamle som unge. Men da en tragedie udspiller sig for hendes øjne, må hun holde katastrofen skjult for resten af familien.

Mød instruktøren

Til forpremieren den 18. juni i Grand Teatret vil Nagieb Khaja moderere en Q&A med instruktøren. Khaja er selv en international anerkendt og prisvindende journalist, forfatter og dokumentarinstruktør, som har dækket krigen i Syrien fra 2011 til udgangen af 2015, og hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Som en af få journalister i verden rapporterede han i 2014 og 2015 fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandt det østlige Aleppo og dokumenterede den humanitære katastrofe i dokumentarfilmene ‘Under Russia’s Fist’ og ‘Syria’s White Helmets’ for Al Jazeera English.

Efter filmen vil der være øl fra Den Belgiske Ambassade.

Prøv Røde Kors' nye virtual reality bænk

Før filmen vil der være mulighed for at prøve Røde Kors' nyeste virtual reality oplevelse, hvor man møder flygtninge i nærområderne til Syrien.

Køb billetter med 20% Røde Kors-rabat

Sted: Grand Teatret

Dato: 18. juni kl. 21:30

Billetpris: 85 kr, dog 20% rabat på billetprisen, hvis du siger, du kommer fra Røde Kors.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit fra Ringsted lader sig rive med

Ringsted afdelingens afgåede formand Birgit Thorsted lader sig med egne ord rive med. Så da hun for...