Grundloven og de 7 principper i børnehøjde

Sortebakkeskolen i Aalborg ligger på en bakke, der tidligere var galgebakke, men på Grundlovsdag 5. juni kom Røde Kors' 7 principper, Medmenneskelighed, Grundloven, Demokratiet og Grøn skole, til at gå hånd i hånd.
Røde Kors i Aalborg satte Røde Kors principper i bevægelse på Grundlovsdag. Foto: Tove Brødsgaard
Morten Schwarz Lausten
13 juni 2018

Røde Kors skoletjeneste var med, da Sortebakkeskolen Nørager traditionen tro festligholdt Grundlovsdag med et stort fælles arrangement for skolens elever, forældre, personale og alle interesserede fra by og opland. 

Det fortæller Tove Brødsgaard fra Røde Kors i Aalborg / Netværk Nord.

Omkring 1000 mennesker havde fundet vej til skolen, og pladsen summede af liv lige fra start til slut.

Årets tema i boderne skulle have noget med bevægelse at gøre. Der kunne kæmpes i mange forskellige aktiviteter såsom sækkevæddeløb, kartoffelløb, sænke kuglepenne i en flaske mm.

Lokale aktører i Nørager og omegn havde lavet aktiviteter for de store elever med golf, håndbold og fitness. Desuden var der aktiviteter med bueskydning, orienteringsløb, æggestafet, baldebold, spille- og tegnebod. Cirkusmuseet lærte bl.a. interesserede at jonglere.

I Røde Kors boden, skulle der pusles med Røde Kors'  "7 principper”, hvor billeder og tekster skulle sættes sammen. Efterfølgende skulle der samarbejdes om at lave et ”Stjerneskud”, hvor deltagerne skulle hjælpe hinanden, kommunikere og samarbejde om at komme op og stå i en stjerne, det kom der meget sjov ud af. Der blev talt om, at hvis man fx var uvenner kunne denne opgave ikke lade sig gøre. Som belønning fik deltagerne et Røde Kors-bogmærke og et bolche.

Borgmester Leon Sebbelin overrakte og hejste det grønne flag til Sortebakkeskolen, da skolen er blandt de skoler i Rebild kommune, der har lavet særlige indsatser i forhold til at ”være grøn / bæredygtig” (affaldsindsamling, affaldssortering, fremstilling af klimavenlig mad, plantning af klimaskov mm.).

Det var en dejlig varm dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel, og hvor alle hyggede sig på kryds og tværs, slutter Tove Brødsgaard sin beretning.

Åben skole i dit lokalområde?
  • Åben skole betyder, i følge Folkeskoleloven, at skoler skal lægge noget af undervisningen udenfor klasseværelset. 
  • Gerne i samarbejde med det lokale foreningsliv, sportsklubber eller organisationer som fx Røde Kors. 
  • Mange kommuner arrangerer forskellige events/forløb for skoleelever UDENFOR klasselokalerne. 
  • Det kan være tværfagæligt, inden for naturvidenskab, om frivillighed, entreprenørskab eller et helt andet fagområde.  
  • Undersøg om ikke der er events i din kommune, der kunne være interesseret i, at Røde Kors deltager. Det er de som regel. 
  • Herefter gælder det om at finde værdifælleskaber mellem Røde Kors og den pågældende event. 
  • AIA / skoletjenesten på LK hjælper hellere end gerne med sparring! 

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit fra Ringsted lader sig rive med

Ringsted afdelingens afgåede formand Birgit Thorsted lader sig med egne ord rive med. Så da hun for...